Nova York

Yahoo! es desploma a la borsa un cop retirada l'oferta de Microsoft

La retirada de l'oferta de compra que havia presentat Microsoft ha fet desplomar les accions de Yahoo! a la borsa de Nova York. Els títols del portal han caigut un 17% en la primera sessió després de l'anunci del gegant informàtic. En canvi, les accions de Microsoft han seguit l'evolució inversa i han remuntat un 2%. El president de Yahoo! ha assegurat que l'oferta de Microsoft sempre els va semblar inferior al valor de l'empresa i ha anunciat que continuen buscant "oportunitats estratègiques" de cara al futur.

Actualitzat

Yahoo! ha protagonitzat la caiguda més forta d'aquest dilluns a l'índex tecnològic de la borsa de Nova York, el Nasdaq. Els títols del cercador, un dels més populars d'internet, han baixat fins als 23,95 dòlars per acció, una caiguda del 17%. En canvi, les accions de Microsoft han guanyat un 2,09% i han arribat als 29,85 dòlars.

El mes de febrer passat, Microsoft va presentar una oferta de compra de 31 dòlars per acció, però el consell d'administració de Yahoo! la va rebutjar amb l'argument que infravalorava l'empresa. Aleshores Microsoft la va apujar fins als 33 dòlars, oferta que va continuar sense satisfer l'ambició de Yahoo!, que reclamava 37 dòlars per títol. Després de tres mesos de negociacions, les converses es van trencar i dissabte passat Microsoft va anunciar que es retirava de la cursa.

La premsa nord-americana especula ara amb possibles acords de Yahoo! amb AOL, del grup Time Warner, o la xarxa MySpace, de News Corporation, així com una possible associació amb Google.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut