Cornella del Terri

Xocolates Torras traslladarà les daines que durant 40 anys han viscut a la fàbrica

La normativa actual obligava l'empresa modificar les tanques per continuar tenint els cérvols a l'exterior de la fàbrica

RedaccióActualitzat

Les deu daines que la fàbrica de Xocolates Torras té fora de les seves instal·lacions a Cornellà del Terri, al Pla de l'Estany, es traslladaran a una reserva animal que hi ha a Aguilar de Segarra, al Bages.

L'empresa feia més de 40 anys que tenia els cérvols al costat de la fàbrica. Ja s'havien convertit en un atractiu més, amb visitants que s'aturen encara ara a donar-los menjar o per veure'ls de prop. Però la qüestió econòmica ha pesat més a l'hora de decidir el seu trasllat a un lloc adequat. La direcció explica que han pres aquesta decisió després de descartar modificar les tanques exteriors per poder ajustar-se a la normativa vigent i poder seguir donats d'alta com a nucli zoològic.

Els treballs per complir la legalitat suposaven fer una inversió important. A més, la renovació de les instal·lacions hauria impedit veure els exemplars des de fora o fins i tot als visitants de la fàbrica.

 

Xocolates Torras portarà les daines de fora de la fàbrica a una reserva del Bages


El trasllat de les daines es farà aviat a la Reserva Wild Forest d'Aguilar de Segarra, en uns terrenys amb bosc al parc natural de Montserrat. Es tracta d'un projecte de refugi animal fundat per l'escriptora i directora d'art Paola Calasanz, juntament amb un equip de voluntaris.

Xocolates Torras es va fundar el 1890. Per tant, el 2020 farà 130 anys que existeix.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut