Ann Linde i Mevlüt Çavusoglu en el moment de la picabaralla dialèctica
Ann Linde i Mevlüt Çavusoglu en el moment de la picabaralla dialèctica

Xoc diplomàtic entre Suècia i Turquia per la guerra de Síria

"Només desitjo que tothom, a Turquia, pugui expressar les seves opinions tan obertament com vostè", li ha etzibat la ministra d'Exteriors sueca, Ann Linde, al seu homòleg turc

Actualitzat

Moment poc diplomàtic entre dos caps de la diplomàcia. La ministra d'Exteriors sueca, de visita a Ankara, ha instat el seu homòleg turc a retirar les seves tropes de Síria, com demana la Unió Europea. I després ho ha explicat en roda de premsa.

El ministre turc, Mevlüt Çavusoglu, li ha retret les seves exigències i gairebé l'ha renyat en públic:

"Hi ha algunes paraules que ha fet servir la meva col·lega que he de replicar. Per exemple, diu que urgeix Turquia a retirar-se de Síria. Què vol dir amb això? Utilitzar l'expressió 'urgeix' és arrogant i incorrecte en diplomàcia."

Ann Linde, ministra d'Afers Exteriors de Suècia, ha mirat de tancar la polèmica:

"Soc la seva hostessa i no debatré aquí. Però queda clar a tots els periodistes que hem tingut una discussió franca i oberta. Només desitjo que tothom, a Turquia, pugui expressar les seves opinions tan obertament com vostè ho està fent, ministre."

Çavusoglu s'ha tornat a dirigir cap a ella i li ha etzibat:

"A Turquia tothom pot expressar la seva opinió, però no tenim aquesta doble moral."

El xoc es produeix després que ahir, dilluns, el vaixell explorador sísmic turc Oruç Reis va tornar a navegar a prop de l'illa grega de Castellroig.

ARXIVAT A:
Turquia
Anar al contingut