Un grup de manifestants escridassant Ada Colau a les portes de la Plaça de Sant Jaume
Un grup de manifestants escridassant Ada Colau a les portes de la Plaça de Sant Jaume

Xiulada a Colau als accessos de la plaça Sant Jaume pel pregó de la Mercè

Els concentrats han demanat la dimissió de l'alcaldessa cridant i xiulant abans i durant el pregó

Protesta als accessos de la plaça Sant Jaume. L'espai estava acordonat per les mesures del Procicat per la Covid i la xiulada convocada contra l'alcaldessa s'ha hagut de fer davant el cordó policial.

Desenes de persones s'han concentrat a la zona pel pregó de la Mercè. Els concentrats han demanat la dimissió de l'alcaldessa Ada Colau amb crits i xiulets sorollosos i persistents abans i durant el pregó.

La plaça està perimetrada, amb els accessos acordonats pels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana, i només han pogut assistir a l'inici de les festes les 600 persones que tenien reserva prèvia.

La concentració davant el cordó policial que controlava l'aforament a Sant Jaume
La concentració davant el cordó policial que controlava l'aforament a Sant Jaume (ACN/Imanol Olite)

Els manifestants han cridat, entre altres missatges, "Fora Colau'', "Colau, dimissió" i "Que plori", amb referència al pregó de les festes de Gràcia, quan l'alcaldessa es va veure sorpresa per l'escridassada a la plaça.


Concentració de Betevé per l'acomiadament de professionals

Als accessos també s'han concentrat treballadors de Betevé, que estan en vaga per l'acomiadament de nou professionals i perquè es mantinguin les condicions laborals. També hi havia convocada una manifestació contra la prostitució.


Protesta a la plaça

Hi ha hagut una protesta que sí que ha pogut entrar a la plaça. Treballadors de la Guàrdia Urbana del sindicat CSIF han desplegat una pancarta enmig de l'acte amb el lema "Colau, la policia no et vol". Agents de la mateixa policia local els han escortat a l'exterior de la plaça.

 

Un discurs reivindicatiu

Enmig de totes aquestes protestes, el pregó de l'activista veïnal Custodia Moreno ha donat l'inici aquesta tarda a les Festes de la Mercè.

Ha estat un discurs reivindicatiu, on Moreno ha explicat com va arribar fa 74 anys a les barraques de Can Baró, des d'on va ser impulsora de nombroses lluites ciutadanes. Moreno ha reclamat més atenció per a la sanitat i l'educació públiques i ha reivindicat polítiques per preservar el dret a l'habitatge i els drets de les persones migrades.

ARXIVAT A:
Ada ColauLa Mercè
Anar al contingut