Xina censura Winnie the Pooh per les bromes sobre la seva semblança amb Xi Jinping

La mesura mostra el nerviosisme dels censors xinesos

Francesc CanalsActualitzat

Ni un dels personatges més càndids i innocents dels dibuixos animats s'ha salvat de la censura xinesa. Després dels comentaris de molts internautes xinesos comentant que el seu president, Xi Jingping, té una retirada a l'os Winnie de Pooh, s'han multiplicat les bromes. Les autoritats xineses ho han volgut frenar prohibint el popular osset durant uns dies.

Winnie the Pooh és molt popular entre la canalla a la Xina, però ara també té el dubtós honor que el seu nom és, des de l'arribada de Xi Jinping al poder, la paraula més censurada a la xarxa xinesa.

L'agonia i la mort del dissident Liu Xiaobo ha posat molt nerviosos els censors, que han fet desaparèixer un parell de dies l'osset de les xarxes socials. Però davant l'evidència que Winnie the Pooh desperta, sobretot, simpatia, li han tornat la llibertat a internet.

A la recta final de cara al congrés del Partit Comunista, que a la tardor ha de certificar el poder absolut de Xi Jinping, s'ha pensat que la semblança que molts hi veuen amb Winnie the Pooh li resta autoritat. Però haver de censurar un dibuix animat potser encara n'hi treu més.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut