Madrid

Ximo Puig reclama a Rajoy millorar el finançament del País Valencià

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha rebut el president valencià més de tres mesos després de la formació del govern autonòmic i que Puig amenacés de dur-lo als tribunals

RedaccióActualitzat

Mariano Rajoy ha rebut aquest dilluns a La Moncloa el president valencià, Ximo Puig, que li ha exigit mesures urgents per pal·liar els problemes econòmics de la Generalitat Valenciana. Puig, que havia sol·licitat aquesta entrevista amb el president espanyol en reiterades ocasions, ha reclamat una partida de 1.300 milions d'euros com a finançament transitori urgent per al 2016, fins que no s'arribi a un acord general sobre el finançament autonòmic, que també li ha reclamat.

El president valencià també ha exigit a Rajoy el desbloqueig de 1.400 milions d'euros del Fons de Liquiditat Autonòmic, el FLA, pendents des del juliol, per poder arribar a final d'any. Ximo Puig s'havia mostrat disposat a dur l'infrafinançament valencià fins als tribunals, però diu que aposta pel diàleg, i si Rajoy es compromet a estudiar les seves demandes, de moment hi renunciarà.

Puig, que ha dit que vol "trencar la invisibilitat" del País Valencià a Espanya, s'ha queixat de l'endeutament que ha heretat del govern autonòmic anterior, en mans del PP, i ha reclamat que augmenti la inversió de l'Estat en infraestructures a la seva comunitat, sobretot en el corredor mediterrani.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut