Ximo Puig pren possessió al Parlament valencià (EFE)
Ximo Puig pren possessió al Parlament valencià (EFE)

Ximo Puig pren possessió i reclama una "solució inajornable" al finançament valencià

Puig tornarà a governar gràcies a un pacte "in extremis" entre socialistes, Compromís i Unides Podem.

Actualitzat

 Ximo Puig ha pres possessió aquest diumenge com a president de la Generalitat Valenciana, en el que serà el seu segon mandat. Puig tornarà a governar gràcies a un pacte "in extremis" entre socialistes, Compromís i Unides Podem. Durant el discurs d'investidura ha exigit una solució al problema de finançament del País Valencià.

El president de la Generalitat Valenciana ha aprofitat el discurs per dir al pròxim govern d'Espanya que la solució al problema del finançament autonòmic del País Valencià és "irrenunciable, inajornable i imprescindible".

Puig ha assenyalat que comença una nova etapa en què cal "aprofundir en el relat comú, que cohesioni el territori, que respecti la diversitat i que sumi davant de la divisió". Respecte a això, ha reivindicat que en la passada legislatura s'ha recuperat la confiança i s'han superat "obstacles insalvables". En aquests pròxims quatre anys s'ha compromès a governar "per a tots".

No obstant, ha assenyalat que en aquesta nova etapa compliran "sense conformisme" els "reptes" pendents de "lluitar contra el canvi climàtic, crear més ocupació, garantir el dret a un habitatge digne, impulsar definitivament la innovació i, sobretot, acabar amb el terrorisme masclista".

 

 

El pacte del Botànic, un model

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha estat present en la investidura i ha posat el pacte del Botànic per a la Generalitat Valenciana com a model. Assegura que ha funcionat  "molt bé", els seus ciutadans l'han revalidat i pot ser un "model d'inspiració", però assenyala que és "pròpiament valencià" i "no es poden replicar les condicions".

Segons Iceta, a Espanya "no hi ha gaire cultura de pactes, ens costa molt", i ha defensat que cal  "respectar la pluralitat i aprendre a fer "més bons pactes, més estables i menys basats en els vetos i les exclusions mútues".

ARXIVAT A:
País Valencià
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut