Ximo Puig, investit president de la Generalitat Valenciana
Ximo Puig durant el debat d'investidura

Ximo Puig, investit president de la Generalitat valenciana

El candidat del PSPV ha aconseguit el suport de Compromís i de Podem després de la reedició del Pacte del Botànic

Quim BalaguerActualitzat

Les Corts Valencianes han investit aquesta tarda el candidat socialista Ximo Puig com a president de la Generalitat valenciana per segon mandat consecutiu. Puig ha aconseguit el suport de 52 dels 99 diputats de la cambra valenciana durant el debat d'investidura.

 

 

El reelegit president valencià ha aconseguit el vots del seu partit i els de Compromís i Unides-Podem després que ahir les tres forces van arribar "in extremis" a un acord per reeditar l'anomenat Pacte del Botànic de l'anterior mandat.

El "Botànic II" com s'ha batejat el pacte d'ahir, preveu la formació d'un govern de coalició amb sis conselleries per als socialistes, quatre per a Compromís i dues per a Unides-Podem.

 

Els firmants del Pacte del Botànic II ahir, a Alacant

 

Projecte inclusiu

Al seu discurs, Puig ha cridat totes les forces polítiques a treballar per un projecte inclusiu de Comunitat Valenciana en què ningú quedi al marge i sota els principis d'igualtat, llibertat i convivència:

 

"Ha estat un debat intens, però crec que comença una legislatura en què podrem fer un procés profund de transformació i millora d'aquesta comunitat".
 

El ple per a la presa de possessió de Ximo Puig com a president de la Generalitat valenciana es farà diumenge que ve a les 12 del migdia. El fet que s'hagin d'obrir les Corts Valencianes en diumenge ha generat crítiques de l'oposició i fins i tot dels seus socis d'Unides-Podem pel cost que tindrà.

 

ARXIVAT A:
País ValenciàXimo Puig
Anar al contingut