Santiago de Xile

Xile cancel·la la cimera sobre la crisi climàtica pels disturbis interns

El president Sebastián Piñera ha anunciat que tampoc acollirà la cimera de l'APEC del mes que ve

RedaccióActualitzat

Enmig de les protestes per la desigualtat social a Xile, el president Sebastián Piñera no es veu amb cor d'acollir el Fòrum de Cooperació Econòmica Àsia-Pacífic (APEC) ni la Conferència sobre Canvi Climàtic de les Nacions Unides (COP25), dues importants cimeres internacionals que s'havien de fer abans d'acabar l'any.

Després de gairebé dues setmanes amb manifestacions i protestes al carrer, Sebastián Piñera ha anunciat que cancel·la la cimera comercial de l'APEC, que estava prevista per als dies 16 i 17 de novembre, i la cimera climàtica de l'ONU, que estava programada entre els dies 2 i 13 de desembre.

Des del Palau de la Moneda de Santiago de Xile, Piñera ha dit que lamenta els inconvenients que significa aquesta decisió, però que els interessos dels xilens són prioritaris.

 

La secretària executiva de Canvi Climàtic de l'ONU, la mexicana Patricia Espinosa, ha anunciat en un comunicat que estan buscant alternatives després de l'anunci del president xilè:

 

 

Els Estats Units i la Xina

En el marc de la cimera de l'APEC s'esperava que els presidents dels Estats Units i de la Xina, Donald Trump i Xi Jinping, arribessin a un acord comercial, després que les dues potències firmessin l'11 d'octubre una primera fase d'acostament, després de mesos de guerra comercial.

El president de Xile també ha mostrat el compromís "total i absolut" amb l'APEC, un fòrum de 21 països de la zona del Pacífic que reben el 73% de les exportacions xilenes.

"No és un fòrum que només interessa als líders, interessa a tots els xilens, més de 40.000 empreses xilenes participen en el comerç exterior i generen més de 2,8 milions de llocs de treball que són necessaris per a les famílies xilenes."

 

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
Anar al contingut