Santiago de Xile

Xile anul·la l'alarma de tsunami, després d'un sisme de 8,4 graus que ha causat vuit morts

La presidenta Bachelet anuncia que declararà zona catastròfica les regions afectades pel terratrèmol

RedaccióActualitzat

El nombre de víctimes mortals pel terratrèmol al nord de Xile s'eleva almenys a vuit. El sisme de 8,4 graus a l'escala de Richter ha afectat una gran part del territori xilè. El ministre de l'Interior ha aclarit que l'alarma de tsunami s'ha cancel·lat. Aquesta situació havia provocat l'evacuació d'un milió de persones a la costa xilena.

El sisme ha afectat especialment les regions de Valparaíso i Coquimbo. L'epicentre del terratrèmol s'ha localitzat uns 200 quilòmetres al nord de la capital del país, Santiago de Xile, i a 11 quilòmetres de profunditat.

Les classes a les escoles s'han suspès al nord i al centre del país, inclosa l'àrea metropolitana de la capital. La presidenta Michelle Bachelet s'ha desplaçat als indrets més castigats pel terratrèmol. Bachelet ha anunciat que declararà zona catastròfica les regions afectades pel terratrèmol. Es calcula que el sisme, que ha sacsejat vuit regions del nord i el centre de Xile, ha provocat pèrdues materials milionàries.

Els danys del terratrèmol d'aquesta nit s'han localitzat a l'aeroport de Santiago, on han caigut sostres falsos de l'edifici, i en infraestructures com ara ponts i carreteres. L'alerta de tsunami ha fet mobilitzar la població de la costa cap a zones més segures. En alguns punts, el mar ha arribat 30 metres terra endins. És el tercer moviment tel·lúric més fort de la història a Xile, on el 1960 es va enregistrar el sisme més important que hi ha hagut mai.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut