1 Casa rural
Les cases rurals de Tarragona han tingut una bona ocupació

Xifres d'ocupació diverses: només algunes cases rurals i pistes d'esquí "omplen"

Les reserves d'última hora dels hotels de la Costa Brava i la zona de muntanya de la Cerdanya han salvat les xifres d'ocupació de la demarcació de Girona durant aquesta Setmana Santa. La mitjana d'ocupació a la ciutat de Girona és del 75%, una xifra que puja fins al 80% a la zona de la Costa Brava i cau fins al 60% a les comarques del Ripollès i la Garrotxa o fins al 50% a la Selva. Unes xifres que contrasten amb el 90% de mitjana d'ocupació dels hotels situats a prop de les pistes d'esquí.

RedaccióActualitzat
El mal temps dels últims dies festius ha fet que molts visitants canviïn les seves destinacions i escullin les zones de muntanya per passar les vacances.

La gran majoria han estat visitants catalans, de la demarcació de Barcelona i rodalia, i també de la resta de l'estat. En segon terme es troben els turistes francesos, seguits pels alemanys, els britànics, els belgues i els suïssos.

Unes xifres optimistes que contrasten amb els resultats obtinguts a les cases rurals de les comarques gironines. Segons l'Associació de Turisme Rural de Girona, únicament les cases situades a la zona de la muntanya i l'interior de la demarcació gironina han suportat "millor" aquests dies festius.

A Tarragona només les cases rurals pengen el cartell de complet

Les cases rurals de Tarragona han aconseguit tancar la Setmana Santa amb gairebé un 100% d'ocupació. El primer tram de la setmana ha estat molt fluix, amb ocupacions, per exemple a les Terres de l'Ebre, que no han superat el 40%.

A Tarragona, la pluja ha fet variar l'afluència de turisme a la costa, mentre que no ha estat un impediment per als que han escollit les comarques interiors i el turisme rural per passar aquests últims dies de la Setmana Santa.

L'Associació de Turisme Rural de les Terres de l'Ebre, així com també altres associacions, ja comencen a mirar cap als mercats internacionals i a fer campanyes específiques per atreure el turisme francès o anglès.

Pel que fa a apartaments turístics de lloguer, les xifres s'han situat al voltant del 50% d'ocupació.

A la Catalunya Central la pluja frena les expectatives de bona ocupació hotelera

El Solsonès, el Berguedà i l'Alta Anoia són els que han acollit una afluència més alta. L'ocupació hotelera per Setmana Santa a la Catalunya Central ha arribat al seu punt culminant de Dijous Sant a Dilluns de Pasqua. Amb tot, la meteorologia adversa, amb episodis de pluja en comarques com el Berguedà, el Bages o Osona, ha frenat les expectatives d'ocupació. Es confiava en les reserves d'última hora. Les cases rurals de l'Alta Anoia sí que han pogut penjar el cartell de 'complet'.

Segons han explicat alguns establiments d'Osona i el Bages, l'ocupació ha estat "força baixa", amb xifres que se situen entre el 20 i el 50%.

Les estacions d'esquí omplen

Tant la Molina com Masella han registrat unes bones xifres d'ocupació, amb una mitjana de 4.000 esquiadors per dia. Les últimes nevades han permès fabricar més neu i, segons les estacions d'esquí, han incentivat el nombre de visitants i esquiadors a la zona. Amb aquestes bones xifres, les estacions gironines tancaran una de les temporades més complicades dels últims anys a causa de la falta de neu natural.
Per la seva banda, el Solsonès ha comptat amb bones xifres d'ocupació, d'entre el 70 i el 90%. Tot i que la temporada d'esquí ha estat fluixa, l'estació del Port del Compte ha pogut allargar la temporada gràcies a les nevades dels últims dies i això ha repercutit en les reserves.


Anar al contingut