Xifra rècord a les sales de cinema: fins a 20 estrenes aquest cap de setmana

Xifra rècord a les sales de cinema: fins a 20 estrenes aquest cap de setmana

Xifra rècord a les sales de cinema: fins a 20 estrenes aquest cap de setmana

Redacció Actualitzat
TEMA:
Cinema

Xifra rècord d'estrenes a la cartellera aquest cap de setmana: fins a 20.

És una xifra excepcional i difícilment assumible per excés de competència. Un nombre tan elevat difícilment podrà ser absorbit pels espectadors, i d'aquí set dies arribarà una nova onada de pel·lícules que n'engolirà algunes de les estrenades aquest divendres.

Moltes venen carregades de violència, drogues i fins i tot horror. En destaquem algunes.

En un lloc destacat de la cartellera, hi trobem el retorn de la saga "Millennium": "Millennium: lo que no te mata te hace más fuerte", dirigida per Fede Álvarez. Lisbeth Salander torna a la gran pantalla a la pell de Claire Foy, una de les actrius del moment. En aquesta nova entrega coneixerem el passat de l'astuta "hacker" i alguna de les seves febleses.

 

 

Terror salvatge a "Overlord", de Julius Avery, film bèl·lic amb elements fantàstics en què uns paracaigudistes nord-americans destinats a Normandia descobreixen els esgarrifosos experiments fets pels nazis en un poble francès.

 


Història impactant i desoladora la de "Dogman", de la mà del director de "Gomorra", Matteo Garrone. Amb la premiada interpretació de Marcello Fonte d'un home de vida tranquil·la arrossegat per una espiral de drogues i violència als suburbis de Nàpols.

 

 
I més violència a "Mandy", de Panos Cosmatos, una història de venjança amb Nicolas Cage com a protagonista en una cinta de terror hipnòtic i psicodèlic premiada com a millor direcció al Festival de Sitges.

 


També a José Coronado el mouen les ànsies de revenja per buscar els autors de la brutal pallissa que ha deixat el seu fill en coma a "Tu hijo", de Miguel Ángel Vivas, en una història que convida a la reflexió.

 


Una atmosfera menys asfixiant, la de la premiada "Lazzaro feliz", d'Alice Rohrwacher, un jove camperol que viatja del camp a la ciutat en una faula entre el realisme màgic i el drama social amb paper per a Sergi López.

 

 

Els fans del "Detectiu Conan" ja poden veure'l en acció al cinema en la nova pel·lícula d'anime japonesa basada en aquesta sèrie manga, un gran èxit de taquilla al Japó que aquí s'estrena en català.

 

 

I sempre és un bon moment per recuperar un dels grans directors de la història del cinema. El documental "Bergman, su gran año", dirigit per Jane Magnusson, és un retrat del director suec en un dels seus anys més importants, el 1957. L'any de l'estrena d'"El setè segell" i de "Maduixes silvestres", i l'any en què va dirigir quatre obres de teatre i una pel·lícula per a televisió.

 

No és l'únic documental: n'hi ha 6 més, una xifra també excepcional.

ARXIVAT A:
Cinema