Xavier Vendrell: "No paeixen que l'1 d'octubre els vam passar la mà per la cara"

L'exconseller d'ERC detingut per la Guàrdia Civil assegura que, si no fos independentista, no l'haurien anat a buscar

RedaccióActualitzat

L'exconseller Xavier Vendrell, que va quedar lliure amb càrrecs després d'estar 48 hores detingut per l'operació Volhov, garanteix que desmuntarà una per una totes les acusacions de la Guàrdia Civil. Assegura que, si no fos independentista, no l'hurien anat a buscar i posa un fet a l'inici de tot: "No paeixen que l'1 d'octubre els vam passar la mà per la cara."

En una entrevista a "El suplement" de Catalunya Ràdio, la primera que concedeix després de les detencions, Vendrell ha revelat que la policia espanyola l'investigava des del 2016, amb micròfons al cotxe, i va gravar hores i hores de converses privades.

Vendrell nega les corrupteles urbanístiques que se li atribueixen i nega també que organitzés Tsunami Democràtic. Diu que "és un moviment sorgit de les bases independentistes": "Tsunami no soc jo, som tots."

Vendrell també s'ha mostrat convençut que no hi ha cap trama corrupta per finançar l'estructura del president Puigdemont a Bèlgica, com sospita la Guàrdia Civil, i ha explicat que el que hi ha és "moltíssima gent a Catalunya" disposada a ajudar els exiliats.

"Tot plegat són acusacions infundades i les anirem desmuntant una per una. Forma part de la causa general contra l'independentisme."

Sobre la seva estada de 48 hores a la cel·la, Vendrell explica que no li van deixar tenir ni un llibre i que es va dedicar a fer esport. De la seva detenció, diu que "van registrar cada racó de la intimitat" de la seva família, però que "van ser educats". L'expolític d'Esquerra compara la seva situació amb la dels altres "2.850 represaliats" i apunta que no té cap dubte que els CDRs van ser maltractats.

"No tinc cap dubte que els CDRs van ser maltractats, de la mateixa manera que he de dir que a nosaltres se'ns va tractar bé."

 

"El suplement" també ha parlat amb l'alcalde de Cabrera de Mar, Jordi Mir, investigat per prevaricació i tràfic d'influències. Mir ha negat que l'Ajuntament aprovés cap requalificació urbanística per afavorir el projecte d'escola especial de l'exconseller Vendrell, com es recull als escrits del jutge.

Un dels seus regidors, Enric Mir, a l'àrea d'Urbanisme, també va quedar divendres en llibertat amb càrrecs després de passar-se 48 hores als calabossos. Només va respondre les preguntes del seu advocat per aclarir, segons ha sabut Catalunya Ràdio, que els 40.000 euros en metàl·lic que li van trobar a l'Ajuntament eren per unes arres d'una compra privada d'un terreny.

ARXIVAT A:
Procés catalàGuàrdia Civil
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut