Xavier Duran, Premi Europeu de Divulgació Científica de la Universitat de València

Xavier Duran, químic i periodista de TV3, autor de "L'imperi de les dades. El 'big data', la privacitat i la societat de futur", ha estat guardonat per aquesta obra amb el XXIII Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General de la Universitat de València

Xavier Duran, que va recollir el guardó el passat 10 de novembre en el marc dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira, va dir que "amb aquest treball vull explicar que recollir i processar dades pot aportar molts beneficis, però que si no es prenen precaucions i mesures legals, el resultat pot ser que uns quants posseïdors de les dades controlin el món i els ciutadans".

L'objectiu de l'obra guardonada, que es publicarà aviat en la col·lecció "Sense Fronteres" de l'editorial Bromera i de Publicacions de la Universitat de València i que promou la Unitat de Cultura Científica de la Universitat de Valènci, és, en paraules del divulgador científic, "primer de tot, descriure el que sabem i el que es pot fer amb les dades i, en segon lloc, cridar l'atenció sobre els riscos que tenim davant nostre".

Xavier Duran ja va guanyar el 1995 la primera edició del Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General, amb l'obra "El cervell polièdric". El periodista de TV3 també ha estat guardonat amb el Premi d'Assaig Josep Vallverdú del 2015 amb "L'individu transparent. Dels raigs X al 'big data'", i amb el Premi Crítica "Serra d'Or" de Recerca 2016 per "La ciència en la literatura. Un viatge per la història de la ciència vista per escriptors de tots els temps".

Anar al contingut