Barcelona

Xavier Domènech: "La majoria independentista no sap on vol anar"

El president del grup parlamentari de Catalunya En Comú–Podem reclama que a la taula de diàleg es pugui parlar de tot i que s'arribi a conclusions

Antoni d'ArmengolActualitzat

Xavier Domènech creu que la política catalana no pot seguir en el camp de la frustració i que la majoria independentista "no té full de ruta". Ho ha assegurat en una entrevista a "Acció política".

"Haurien de ser absolutament sincers, no saben on volen anar més enllà de fer república. Com a eslògan pot estar molt bé, però no es concreta en res."

Domènech assegura, de tota manera, que "alhora hi ha una situació claríssima que haurien d'assumir altres partits no independentistes, que hi ha una aspiració molt àmplia a Catalunya de sobirania".

 

Respecte a la moció de censura de Pedro Sánchez, el líder de Catalunya en Comú-Podem diu que "vam ser protagonistes de la moció de censura, que vam articular aquesta idea de grans aliances a nivell d'Estat i que ara som força clau en el sosteniment del govern de l'Estat."

I sobre la reunió que mantindran dilluns Quim Torra i Pablo Iglesias, diu que "té el caràcter d'impulsar i ajudar a la construcció d'escenaris de resolució".

Domènech també adverteix:

"Hi pot haver un intent de reeditar polítiques de blocs, aquest cop seria claríssimament per buscar rèdits electorals, perquè no hi ha res darrere d'això, més enllà de la voluntat de Cs de construir una política de blocs insistentment."

I segueix:

"També hi podria haver una temptació dels independentistes de reeditar una política de blocs, però seria un miratge, la realitat és que els ajuntaments creiem que han de tenir forces del canvi que facin les polítiques que ha fet l'Ajuntament de Barcelona aquests anys."

Domènech afegeix que "el cas de Badalona és l'exemple més clar, diàfanament clar, que si algú vol polítiques progressistes, el vot segur som nosaltres.

ARXIVAT A:
Xavier DomènechUnides Podem
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut