Sant Joan Despí

Xavier Domenech dóna per fet que hi haurà eleccions i insisteix en la coalició amb Esquerra Unida

Domènech reitera que no entraran en un pacte amb PSOE i Ciutadans

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns el rei Felip VI comença una nova ronda de contactes amb els partits polítics per explorar la possibilitat que algun candidat afronti una altra sessió d'investidura.

És l'última possibilitat per evitar la convocatòria de noves eleccions el 26 de juny, però tot apunta que no hi ha marge per aconseguir un acord. Ho reconeix el portaveu d'En Comú Podem al Congrés dels Diputats, Xavier Domènech. A "L'entrevista del diumenge", del canal 3/24, Domènech ha donat per fet que hi haurà noves eleccions:

"Tot està molt sobre la taula. No hi ha cap carta o cap as amagat si no és en la possibilitat d'una gran coalició i per tant anem probablement a unes eleccions."

Domènech reitera que no entraran en un pacte amb PSOE i Ciutadans:

"Nosaltres el que no entrarem és en un pacte que busca la lògica de la gran coalició. Això seria antitètic al nostre ADN."

El líder d'En Comú Podem ja pensa en la campanya i veu dues possibilitats. D'una banda, el futur del pacte PSOE-C's

"El que hi haurà a la campanya és saber si el pacte PSOE-Ciutadans és no ja un pacte d'investidura sinó un pacte per la construcció d'un extrem-centre-dreta."

I de l'altre, la suma de forces de Podem amb Esquerra Unida:

"Aquesta suma, que dóna sis milions i escaig, tenint en compte que el Partit Popular en va treure set milions, multiplica i permet convertir les confluències i el que representa Podem a l'Estat en la primera força política en unes eleccions. Això sí que definitivament obriria, no el camí, sinó l'autopista definitiva pels canvis en aquest país."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut