Actualitat blaugrana

Xavi salva el Barça a última hora (1-0) i permet als blaugranes seguir somiant en la Lliga

El Barça necessitava la victòria per situar-se a sis punts del Madrid en la lluita pel títol. L'equip de Rijkaard ha sortit al camp amb els mateixos homes que en l'últim partit de Copa, amb l'únic canvi de Thuram per Puyol, lesionat. Els blaugranes han disposat de nombroses ocasions durant la primera part, però segueixen patint la falta de gol dels últims partits. A la segona part, el Barça ha abaixat el ritme, i no ha sigut fins al minut 87 que Xavi ha aconseguit marcar l'únic gol de la victòria. Amb aquest resultat els blaugranes s'apropen al líder i continuen vius a la Lliga.

En un terreny de joc irregular per culpa de la pluja, el Barça ha sortit al Camp Nou sabent el que es jugava. L'equip blaugrana ha començat amb un fort ritme, i en els primers quinze minuts ha disposat de fins a quatre clares ocasions: Messi dues vegades, Henry i Bojan no han pogut obrir el marcardor. L'Osasuna, per la seva banda, no perdia la cara al partit, i també ha tingut una clara ocasió mitjançant Monreal. El partit ha entrat llavors en una fase de treva, només pertorbada per una clara ocasió d'Henry anul·lada per fora de joc.

Després d'un retoc tècnic que ha fet Rijkaard, situant Bojan de davanter centre i Messi per la dreta, el Barça ha tornat a pressionar amb força el rival. Al minut 28, Iniesta ha disposat d'una clara ocasió que Ricardo ha desviat a córner. Posteriorment, l'àrbitre ha anul·lat un gol de cap de Milito, que estava en fora de joc. Els blaugranes seguien negats de cara al gol, i el mateix Henry ha vist com Ricardo li treia una pilota que havia rematat de cap al minut 33.

L'equip de Pamplona intentava amb tímids contraatacs posar en perill la porteria de Víctor Valdés, però era el Barça qui seguia arribant amb més claredat. A punt de complir-se el minut 45, Bojan no ha pogut arribar a la pilota després d'una centrada de Deco. Així s'ha acabat la primera part, amb un Barça intentant-ho però sense punteria.

La segona part, molt més travada

A la represa els blaugranes han acusat la pressió del resultat i no inquietaven tant Ricardo com ho havien fet fins llavors. L'Osasuna, amb el canvi d'Astudillo per Javi Flaño, seguia ben plantat al terreny de joc, tot i no acostar-se amb perill a l'àrea blaugrana.

Rijkaard ha mogut fitxa, fent sortir Giovani per Henry primer al minut 62 i després Ronaldinho per Messi al minut 67. Messi no ha tingut el dia i no s'havia mostrat gaire participatiu en l'atac blaugrana. El Barça, tot i intentar-ho, seguia sense poder superar l'Osasuna. I ni Ronaldinho ni Giovani han aportat gaire més a l'atac blaugrana.

Quan el partit ja semblava condemnat a un trist empat, Xavi, que havia substituit Deco poc abans, ha aconseguit marcar amb un fort xut des de fora l'àrea que manté vives les il·lusions dels blaugranes a la Lliga.