Internet

WWF promou un format que impedeix imprimir els documents

Hi ha diverses maneres per evitar la impressió de documents i en els processadors de textos se sol incloure aquesta opció. Però si es posa en circulació un format que ho impedeixi del tot i a sobre aquest sistema porta el nom d'una fundació per a la naturalesa amb prestigi arreu del món, l'efecte de conscienciació pot ser més potent. Aquesta era la idea almenys dels creadors del format WWF.

Actualitzat
L'organització World Wild Fund for Nature (WWF), coneguda arreu pel seu logotip amb un ós panda, ha llançat un producte electrònic que impedeix que els documents es puguin imprimir, segons que informen les agències, amb la finalitat de "conscienciar" sobre la conveniència d'evitar aquest procediment sempre que es pugui.

Es tracta d'un nou format del PDF que no deixa imprimir el document. La idea és que es descarregui aquesta opció des d'una adreça d'internet i que es faci servir per desar amb aquest sistema aquells documents que cada usuari cregui adequats, de manera que quan altres els rebin per correu o des de xarxes compartides no tinguin la possibilitat d'enviar-lo a la impressora.

Aquest format s'anomena WWF i serveix sobretot per donar a conèixer la necessitat d'estalviar paper, perquè ja hi havia altres opcions per evitar que un document fos "imprimible". La prova d'aquesta intenció de comunicar és que s'ha elaborat d'acord amb una agència de publicitat, Jung von Matt. El conversor està disponible en quatre llengües per ara. Se n'expliquen les motivacions mitjançant un vídeo.
Anar al contingut