Canes

Woody Allen obre el Festival de Canes amb "Café Society"

En aquesta 69a edició, Jean Pierre Léaud, protagonista de l'última pel·lícula d'Albert Serra, rebrà la Palma d'Honor per tota la seva trajectòria

RedaccióActualitzat

L'última pel·lícula de Woody Allen, "Café Society", ha inaugurat el Festival de Cinema de Canes. És la tercera vegada que Allen obre aquest festival, tot i que només una vegada s'hi ha presentat a competició.

En aquesta edició, la 69, s'hi podran veure obres de Ken Loach, els germans Dardenne o Pedro Almodóvar, que competirà per la Palma d'Or amb "Julieta", i estrelles com George Clooney o Julia Roberts.

Per la catifa vermella ja hi ha desfilat Julianne Moore, Naomi Watts, Susan Sarandon o Vanessa Paradis.

Albert Serra hi presenta "La mort de Lluís XIV"

Albert Serra tornarà a Canes deu anys després de debutar-hi. Hi presenta, en la secció oficial fora de competició, "La mort de Lluís XIV",  una coproducció entre Catalunya, França i Portugal que explica els últims dies del rei francès amb l'estil personal del director banyolí. L'actor francès que l'encaran, Jean Pierre Léaud, rebrà la Palma d'Honor a tota la seva trajectòria. 

Palma d'Honor a un clàssic del cine francès

Jean Pierre Léaud, de 71 anys, és un vell conegut del Festival de Canes. Descobert per François Truffaut, amb qui va debutar en la pel·lícula "Els 400 cops" interpretant el personatge d'Antoine Doinel quan només tenia 14 anys. Un personatge que es va anar repetint, ja adult, en diferents films de Truffaut.

A partir del 1965, Leáud va començar una llarga col·laboració amb un altre dels referents de la Nouvelle Vague, Jean-Luc Godard.

Apassionat del llenguatge cinematogràfic, Léaud també va treballar com a ajudant de direcció en algunes pel·lícules de Godard i Truffaut. 

També el trobem a "L'últim tango a París", de Bertolucci. La seva participació, l'any 1973, a "La maman et la putain", de Jean Eustache, el consagra definitivament.

 

 

En la passada edició del Festival de Canes va rebre la Palma d'Honor Agnes Varda, i en edicions anteriors l'havien rebuda Clint Eastwood, Manoel de Oliveira, Woody Allen i Bernardo Bertolucci. 
 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut