Willy Toledo ha passat la nit a la comissaria
Willy Toledo ha passat la nit a la comissaria
Madrid

Willy Toledo anirà a judici per insults a Déu i la Verge Maria

El jutge dicta obertura de judici oral tot i que la fiscalia ara demana que s'arxivi la causa

RedaccióActualitzat

L'actor Willy Toledo anirà a judici acusat d'haver insultat Déu i la Verge Maria en uns comentaris a Facebook. El jutge ha dictat obertura de judici oral contra l'actor, tot i l'opinió contrària de la fiscalia. 

Després d'haver demanat que s'ampliés la investigació cap a més missatges del processat, ara ha defensat que s'arxivi la causa.

La fiscal argumenta que els comentaris que va fer poden ser "de mal gust i sens dubte irrespectuosos" per als catòlics, però considera que s'ha de tenir en compte el context. 

Toledo ha considerat una "petita victòria" la marxa enrere de la fiscalia: 
 

Després de saber que jutjarien tres dones a Sevilla per haver organitzat la processó feminista Cony Insubmís, Toledo va publicar:

"Jo em cago en Déu. I em sobra merda per cagar-me en el dogma de la santedat i la virginitat de la Verge Maria".

 

 

A Toledo se l'acusa d'un delicte contra la llibertat de consciència i els sentiments religiosos i un altre d'obstrucció a la justícia.

L'Associació Espanyola d'Advocats Cristians, que és qui el va denunciar i que exerceix l'acusació en la causa, demana per a ell 22 mesos de multa.

L'actor es va negar a comparèixer dues vegades al jutjat, i a la tercera el va detenir la policia. Ara, a més d'obrir judici oral, el jutge l'obliga a pagar 500 euros pels danys i perjudicis. 

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió Judicial
Anar al contingut