L'actor Willy Toledo en una imatge d'arxiu
L'actor Willy Toledo en una imatge d'arxiu
Madrid

Willy Toledo, absolt d'ofensa als sentiments religiosos

La sentència diu que les publicacions de l'actor denoten "falta d'educació, mal gust i llenguatge groller", però no són delicte d'escarni contra el sentiment religiós

RedaccióActualitzat

El jutjat penal número 26 de Madrid ha absolt l'actor Willy Toledo del delicte d'ofensa als sentiments religiosos en considerar que els missatges publicats al seu Facebook insultant Déu i la Verge no suposen escarni contra els sentiments religiosos.

Una denúncia de l'Associació Espanyola d'Advocats Cristians (AEAC) dient que l'actor havia escrit "em cago en Déu i em sobra merda per cagar-me en el dogma de la santedat i la virginitat de la Verge Maria", va arribar fins als jutjats. L'actor no va comparèixer en dues ocasions a la citació judicial i finalment la policia el va anar a detenir a casa seva.

En la primera sessió del judici, Willy Toledo es va mantenir ferm en el que havia dit sobre Déu i la religió:

Ara, el jutge l'absol del delicte d'ofensa als sentiments religiosos i també diu que l'actor no va incórrer en delicte d'obstrucció a la justícia en no presentar-se al jutjat quan se'l va citar.

Tot i considerar que no hi ha delicte, el jutge no s'ha estalviat definir les publicacions de Willy Toledo:

"La falta d'educació, el mal gust i el llenguatge groller que caracteritzen les seves publicacions no acrediten per ells mateixos la comissió d'un delicte d'escarni contra els sentiments religiosos pels que ha estat acusat."

Una de les publicacions denunciades es va fer el 12 d'octubre, Dia de la Hispanitat. En aquella ocasió, Toledo va escriure: "Em cago en la Verge del Pilar". I ho complimentava amb una altra "al·lusió grollera a la festa nacional, la monarquia i els monarques; el descobriment d'Amèrica, els conqueridors, la conquesta i "todo lo que se menea", recull la sentència. El jutge considera que "sembla evident que el seu objectiu no era la crítica o l'ofensa dels sentiments religiosos, sinó la festa del 12 d'octubre i tot el que implica".

La sentència repassa la legislació del Tribunal Constitucional i d'altres tribunals vigent a Espanya i la Unió Europea sobre la llibertat religiosa. A més, reitera que les publicacions a Facebook de Willy Toledo anaven adreçades als seus seguidors i a persones que comparteixen les seves idees.

 

ARXIVAT A:
JudicialReligió
Anar al contingut