El whatsapp, comunicació oral o escrita? Dos professors de la UPF proposen un nou gènere
Enviar whatsapps és escriure o parlar?

WhatsApp tancarà els comptes que enviïn missatges massius o automatitzats

RedaccióActualitzat

WhatsApp tancarà a partir d'aquest dissabte els comptes de persones o empreses que fan servir el servei per enviar missatges massius o automatitzats als usuaris. És una de les mesures que l'empresa va anunciar contra aquells comptes que utilitzen el servei més enllà de l'àmbit privat o personal, incloent l'aplicació WhatsApp  Business, creada per a la comunicació entre usuaris i empreses.

La companyia assegura que té mecanismes per detectar accions d'abús. Per exemple, si un compte ha estat bloquejat per molts usuaris en poc temps. O un compte que crea grups amb gent que no té guardada a l'agenda del seu telèfon.

WhatsApp va anunciar aquesta política al juliol i aquest 7 de desembre era el dia per posar-la en marxa. Ja fa temps que la companyia lluita contra l'spam i les cadenes de missatges. En l'últim any i mig ha pres dues mesures: limitar a cinc el nombre de contactes a qui es pot reenviar un missatge i indicar que un missatge és reenviat.

La mesura de WhatsApp ja ha provocat canvis, com en el compte que Òmnium tenia en aquest xarxa per informar a tothom qui s'apuntés. L'entitat l'ha tancat i ha informat als seus seguidors que ara el compte funcionarà a Telegram, que no té aquest tipus de restriccions.

 

Què té en compte WhatsApp per bloquejar un usuari?

WhatsApp vol mantenir l'objectiu inicial de l'aplicació: compartir missatges entre amics. Per això assegura que es posarà dur amb aquells usuaris que no compleixin la seva política d'ús. Així, podrà bloquejar els usuaris en una sèrie de situacions:

- Bloqueig de moltes persones: si un compte ha estat bloquejat per molts usuaris en poc temps, WhatsApp pot susprendre el compte temporalment

- Difondre missatges ofensius o enviar virus: WhatsApp et pot tancar el compte si envies missagtes o fotografies que incompleixen els seus termes d'ús. També si comparteixes virus en els teus missatges.

- Crear grups amb desconeguts: Si crees grups amb persones que no tens a la teva agenda de contactes

- Infringir els drets d'autors

- Robar una identitat

 

ARXIVAT A:
WhatsAppTecnologia
Anar al contingut