WhatsApp vol frenar la proliferació de missatges falsos (Pixabay/Thomas Ulrich)

WhatsApp limita els reenviaments perquè no corri informació falsa del coronavirus

Quan es rebi un missatge que ha estat reenviat moltes vegades, l'aplicació només permetrà reenviar-lo a un xat

RedaccióActualitzat

WhatsApp limitarà encara més els reenviaments de missatges virals per forçar els usuaris a seleccionar quins missatges volen rebotar. Si el missatge s'ha reenviat prèviament cinc vegades o més es considerarà viral i només es podrà reenviar a un únic xat.  

D'aquesta manera, l'aplicació de missatgeria instantània pretén frenar la propagació de notícies falses, com les que ara circulen sobre la Covid-19.

L'any passat, l'empresa va començar a avisar els usuaris quan els missatges es reenviaven moltes vegades, posant-hi una fletxa doble que indicava que els missatges no els havia creat ningú proper. Va fixar un límit de reenviament a cinc grups simultanis i, segons les seves dades, van reduir un 25% el reenviament mundial de missatges.

 

Com s'explica al blog de WhatsApp, s'ha detectat un augment significatiu de la quantitat de reenviaments que "per a alguns usuaris pot resultar aclaparador i contribuir a la divulgació d'informació errònia" i ho intenta frenar "perquè segueixi sent un espai dedicat sobretot a les converses personals".

L'aplicació, propietat de Facebook, també deixa clar que això no significa que no es puguin rebotar missatges:

"Es desaconsellen tots els reenviaments? És clar que no. Sabem que hi ha molts usuaris que reenvien informació útil, així com també vídeos divertits, memes i reflexions o oracions que consideren importants."

 

També cal tenir present que saltar-se el límit és senzill, perquè es poden anar fent reenviaments consecutius a tants grups com es vulgui.

Però, com explica el periodista Albert Cuesta, especialitzat en tecnologies de la informació, és l'única solució que pot donar WhatsApp:

"És l'única manera que té de posar algun remei a la proliferació de notícies falses, perquè el contingut hi circula xifrat, i en no poder veure què diuen els missatges, tampoc no pot censurar-lo com sí que fan Facebook, Twitter, YouTube o altres xarxes."

ARXIVAT A:
TecnologiaCoronavirus
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut