Les tres grans novetats de privacitat que prepara WhatsApp i que ha confirmat aquest dimarts Mark Zuckerberg
Les tres grans novetats de privacitat que prepara WhatsApp i que ha confirmat aquest dimarts Mark Zuckerberg

WhatsApp confirma que podràs amagar que estàs en línia o sortir d'un grup en silenci

En una publicació a Facebook, Mark Zuckerberg ha avançat que aviat arribaran aquestes noves funcions de privacitat, juntament amb la possibilitat d'impedir captures de pantalla dels missatges temporals

Enllaç a altres textos de l'autor Antoni Noguera Martínez

Toni Noguera Martínez

Periodista del 324.cat especialitzat en tecnologia

@AntoniNoguera
Actualitzat

En un breu missatge al seu perfil personal de Facebook, Mark Zuckerberg ha volgut confirmar els rumors i les filtracions que hi ha hagut fins ara sobre les tres noves funcions de privacitat que aviat arribaran a WhatsApp.

En primer lloc, queda establert definitivament que WhatsApp permetrà marxar dels grups sense que es noti. Fins ara, cada vegada que algú abandona un grup la seva acció queda clarament visible per a tots els membres del xat.

Poder abandonar els xats de grup de manera silenciosa permetrà que els seus membres puguin sortir del xat amb més llibertat. WhatsApp ha confirmat que els administradors continuaran rebent una notificació sobre aquest moviment, i es rumoreja que la sortida quedarà registrada en un possible nou historial de membres del grup.

Poques hores després del missatge des del compte personal de Zuckerberg, una publicació oficial de WhatsApp a Twitter donava més detalls sobre totes les novetats i confirmava que, almenys la primera, sortir dels grups sense notificar-ho als seus membres, arribaria durant aquest mes.

 

Amagar estatus en línia i evitar captures

La segona novetat que ha confirmat Zuckerberg és l'arribada de l'opció d'amagar l'estatus "En línia" a la seva aplicació de missatgeria. D'aquesta manera serà possible estar connectat, llegint converses o contestant en altres xats, sense que la resta de contactes ho puguin veure.

Segons el que ja va avançar el portal especialitzat en filtracions de WhatsApp, WABetaInfo, la configuració d'aquesta opció seria molt semblant a les opcions de privadesa que s'ofereixen actualment.

WABetaInfo va ser dels primers en informar de la novetat, detectada en una versió preliminar de l'aplicació només disponibles per certs usuaris del programa , els Testers de WhatsApp Beta
WABetaInfo va ser dels primers en informar de la novetat, detectada en una versió preliminar de l'aplicació només disponibles per certs usuaris del programa, els Testers de WhatsApp Beta (WABetaInfo)

Tal com es pot fer per amagar l'hora de l'última connexió, l'estat o la foto de perfil, podrem informar si estem en línia a tothom, a ningú, només als nostres contactes o bé a tots els contactes llevat d'una llista personalitzada d'excepcions.

Si no canvia res, la novetat es trobaria just a sota la secció "Última connexió", que permet definir qui pot veure l'hora de l'últim cop que s'ha obert un xat. L'opció de mostrar si estem o no en línia en copiaria la configuració.

Per últim, Zuckerberg ha anunciat que treballen en una funció per evitar que es puguin fer captures dels missatges de foto o vídeo temporals, aquells que s'envien però només es poden visualitzar una vegada abans de desaparèixer definitivament de forma automàtica.

També ha quedat confirmat que s'amplia el temps disponible per borrar manualment un missatge: ara es disposa d'una mica més de dos dies, un cop enviat, per repensar-s'ho i borrar-lo si cal.

"Seguirem creant noves maneres de protegir els vostres missatges i mantenir-los tan privats i segurs com les converses cara a cara", ha afegit el CEO de Facebook, Mark Zuckerberg

Les novetats responen a funcions molt reclamades pels usuaris de WhatsApp, en un camp, la privacitat, que és el taló d'Aquil·les de Meta, l'empresa mare de WhatsApp, Instagram, Facebook i Oculus. Tant és així que el mateix Zuckerberg va mirar de fer un rentat de cara a l'empresa quan va anunciar una transició cap a un model "centrat en la privadesa" el 2019, després d'escàndols com Cambridge Analytica

De moment no hi ha calendari exacte per l'arribada d'aquestes funcions de privacitat, però s'espera que les dues primeres es vagin desplegant durant aquest mes de la mateixa manera que han arribat les reaccions amb qualsevol emoji i estan a punt d'aterrar noves funcions de seguretat. Altres novetats, com la gran revolució de les Comunitats, sembla que encara trigaran a arribar.

 

ARXIVAT A:
FacebookWhatsAppTecnologiaSeguretat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut