Barcelona

Wert vol posar en valor la tauromàquia i Tardà li respon que a Catalunya no n'hi haurà "tret que vinguin amb la legió"

El ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, ha anunciat al Congrés que tirarà endavant mesures per posar en valor la tauromàquia, amb ajudes a les associacions taurines. Esquerra Republicana ha respost, textualment, que a Catalunya no hi haurà toros tret que vingui la legió.

RedaccióActualitzat
Wert ha defensat que la tauromàquia és una disciplina artística i que l'anomenada festa dels toros és un bé cultural. A més, ha avançat algunes de les iniciatives que posarà en marxa per posar en valor els toros com a bé cultural.

Davant d'aquest anunci a la Comissió de Cultura al Congrés, el diputat republicà Joan Tardà ha deixat ben clar que a Catalunya no hi haurà marxa enrere pel que fa a la prohibició de les corrides de toros aprovades pel Parlament i ha sentenciat: "A Catalunya no hi haurà més toros, tret que vinguin amb la legió".

Wert s'ha compromès a participar activament en les iniciatives encaminades a què l'Unesco declari els toros com a patrimoni immaterial de la humanitat.

Durant la disputa, el ministre Wert ha respost en català el diputat d'ERC, segons ha dit, per fer "un petit exercici de comunicació cultural".

Finalment, Wert ha recuperat una cita de Federico García Lorca en què afirma que "la festa dels toros és la festa més culta que hi ha avui al món". El ministre, però, ha manifestat que es tracta només l'opinió de Lorca i no pretén que ningú la comparteixi. Ara bé ha dit: "És perquè vegin que hi ha criteris molt diferents".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut