Madrid

Wert "reconsiderarà" el 6,5 com a nota mínima per accedir a una beca universitària

El ministre d'Educació espanyol, José Ignacio Wert, ha topat amb l'oposició dels consellers autonòmics d'Universitats en platejar-los la seva proposta d'endurir els requisits per obtenir beques universitàries. Després de reunir-s'hi, s'ha mostrat disposat a replantejar-se el 6,5 com a nota mínima per concedir beques als estudiants que comencin la carrera, però ha deixat clar que el 5,5 actual no és "compatible" amb el model al qual es vol arribar.

RedaccióActualitzat
La falta de consens, fins i tot al seu propi partit, l'ha fet fer marxa enrere. El ministre d'Educació espanyol, José Ignacio Wert, "reconsiderarà" el 6,5 com a nota mínima per concedir beques als estudiants que entrin a la universitat. Wert ho ha assegurat en la roda de premsa posterior a la reunió que ha mantingut amb els consellers autonòmics d'Universitats per plantejar-los el seu decret de beques, que endureix els requisits per obtenir-ne.

El ministre ha topat amb l'oposició, fins i tot, de consellers populars, i ha anunciat que ha encarregat al seu departament que "recalculin" tot el sistema. Això sí, ha deixat clar que el 5,5 actual no és "compatible" amb el model que pretén implantar. A l'espera de la xifra definitiva, però, el director general d'Universitats, Antoni Castellà, ha garantit que cap estudiant català quedarà fora de la universitat per motius econòmics.

Simple aprovat per mantenir l'ajut

Un cop dins de la universitat, per mantenir la beca, segons ha explicat el ministre, caldrà obtenir tots els crèdits al qual l'alumne s'ha matriculat amb un simple aprovat, és a dir, un 5. Per als alumnes que no aprovin tots els crèdits, el decret preveu encara una altra oportunitat per mantenir l'ajuda: aprovar-ne un nombre determinat amb una nota mitjana de 6,5.

La trobada del ministre amb els consellers del ram s'ha fet l'endemà que el ministre anunciés la proposta d'exigir un 6,5 com a nota mínima d'accés a la universitat als alumnes que vulguin obtenir una beca. Wert, de fet, va insinuar que els que no hi arribin haurien d'optar per altres estudis, unes declaracions que havien aixecat molta controvèrsia, tant en els estudiants com en l'oposició, que l'havien titllat de classista.

De fet, si aquesta mesura s'hagués aplicat aquest curs, hauria deixat sense beca 340.000 alumnes del milió i mig que actualment estan estudiant a les universitats de l'Estat. Això, segons el conseller del ram andalús, Antonio Ávila, que, abans d'entrar a la reunió ha extrapolat la xifra de la seva comunitat: 90.000 estudiants andalusos, és a dir, el 40% del total, no van arribar al 6,5 com a nota per accedir a la universitat. A Catalunya, segons Castellà, 10.000 estudiants no arriben al 6,5.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut