Madrid

Wert presenta davant dels consellers autonòmics la proposta d'ampliar el Batxillerat a tres anys

El ministre d'Educació, Cultura i Esport, Jose Ignacio Wert, ha presentat davant els responsables autonòmics en matèria educativa el seu projecte d'eliminar el curs de 4t d'ESO per tal d'ampliar un any més el Batxillerat. Wert, que no ha donat gaires detalls de com ha anat la reunió, ha insistit que "en cap cas" es vol rebaixar l'edat de l'educació obligatòria, que actualment s'estableix en 16 anys, però que hi haurà "tres anys de Secundària i tres de Batxillerat".

RedaccióActualitzat
En la Conferència Sectorial d'Educació, que agrupa el ministre del ram i els disset consellers autonòmics, Wert ha indicat que per dur a terme aquesta reforma és necessari "el màxim consens possible" i ha destacat que en la reunió amb els consellers s'ha sol·licitat al ministeri una avaluació de l'impacte i els costos que suposa la nova estructura.

No obstant, el ministre ha dit que la intenció és que el Batxillerat de tres anys s'aprovi durant aquest 2012: "la llei no es portarà al Consell de Ministres d'aquest divendres, però sí que és probable que s'aprovi aquest any", ha dit Wert, que ha afegit que durant aquests tràmits pretén fer compatible "la determinació amb la paciència".

En el debat d'investidura, Mariano Rajoy ja va anunciar la seva intenció d'ampliar un any més els estudis de Batxillerat.

Catalunya hi veu més complexitat que beneficis

La consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, ha afirmat que el govern català considera que la proposta d'ampliar el Batxillerat de dos a tres anys conté "més complexitat que beneficis". Rigau, que s'ha mostrat disposada a estudiar aquest canvi, creu que eliminar un curs de l'ESO "té unes derivacions en la política de centres de gratuïtat que cal tenir molt en compte perquè els beneficis poden ser menors que els inconvenients".

La consellera ha recordat que Espanya va optar pels graus de quatre anys en comptes de tres, com sí que van fer la majoria dels països europeus, que tenen un Batxillerat de tres cursos. En aquest sentit, Rigau ha apuntat que "és convenient saber per on cal escurçar i per on allargar".

D'altra banda, la "gran majoria" de les comunitats autònomes s'han mostrat partidàries d'acumular l'oferta d'ocupació pública docent al 2013, de manera que aquest any no es convocaran places per tal d'evitar l'"efecte crida". Wert ha explica que hi ha hagut un acord majoritari en "considerar que la taxa de reposició resulta, en molts casos, antieconòmica i que és més convenient acumular-la a l'any següent".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut