Madrid

Wert diu a Mascarell que creu que el 30 de juny hauran tornat tots els papers de l'arxiu de Salamanca

El ministre d'Educació, Cultura i Esports, José Ignacio Wert, ha apuntat que la totalitat dels "papers de Salamanca" podria tornar a Catalunya "definitivament" abans del 30 de juny després de la primera reunió amb el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell. El conseller ha explicat a la sortida de la trobada que el ministre pensa que aquesta és la data en què "tot estarà resolt".

RedaccióActualitzat
"Crec en la paraula del ministre, tot i que també és veritat que vaig tenir l'ocasió per part de l'anterior ministra d'escoltar una data concreta i no es va complir", ha dit Mascarell en referència a Ángeles González Sinde. En total, a l'arxiu de Salamanca hi havia 86.000 imatges i documents, 225 caixes i diverses banderes, insígnies i llibres requisats durant la Guerra Civil per les tropes franquistes.

Sobre els papers, el conseller català ha manifestat que "haurien d'estar ja a Catalunya i no hi ha cap raó perquè no hi siguin" i ha afegit que és un exemple de "coses que no valen diners, però són l'expressió d'un dèficit de comprensió d'allò que és simbòlic per a Catalunya". Per Mascarell, hi ha "dèficit fiscal, cultural i lingüístic, però també simbòlic".

La devolució dels "papers de Salamanca" va començar el maig del 2006 amb un primer bloc de 500 lligalls pertanyents al govern català, i posteriorment n'han tornat altres remeses, tot i que el retorn complet està bloquejat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut