ANÀLISI

"Welcome Tito"

Enllaç a altres textos de l'autor

Lluís Canut

Director i presentador del programa "Efectivament" d'Esport3

Actualitzat
Després de rebre l'alta del doctor Timothy A. Chang, que ha supervisat durant dos mesos el seu tractament a l'Sloan-Kettering Memorial Hospital de Nova York, Tito Vilanova creuava amb bon aspecte, a quarts de nou del matí, la porta d'arribades internacionals de la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona. Darrere queden intenses sessions de ràdio i quimioteràpia per combatre els efectes del tumor extirpat a la glàndula paròtide.

Després de retrobar-se amb el seus fills, Tito ha deixat clar que el seu desig immediatament era traslladar-se a la tarda a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí per assistir a la reduïda sessió preparatòria de la primera plantilla, en què únicament participaran set futbolistes (Pinto, Montoya, Bartra, Thiago, Tello, Abidal i Alves). El míster torna a ser aquí i no vol perdre temps per ser una altra vegada al costat dels seus jugadors i segur que esperarà amb deliri el retorn de la resta dels internacionals per poder-los abraçar un a un. La tornada de Vilanova és el millor reforç que podia tenir el Barça en aquesta recta final de la temporada. No hi podrà haver millor element motivador per a tota la plantilla que poder sentir de ben a prop la presència del líder, de la persona que ha de guiar els destins del grup cap a l'èxit.

Arriba just a temps per guanyar els sis partits, dels deu que queden, que són necessaris per proclamar-se matemàticament campions de Lliga i per afrontar l'eliminatòria de quarts de final de la Champions contra el París SG. Però per aconseguir aquests objectius, Vilanova tindrà deures pendents a fer. En primer lloc dosificar una defensa de mínims, maltractada per les lesions, i després decidir novament l'encaix de Cesc en l'equip després que Villa sembla que ha recuperat estatus de titular a la davantera.

Si les alineacions i l'estudi dels rivals no seran prou temes de preocupació per a Vilanova, li quedarà per intentar resoldre el futur de Valdés. Tito vol tancar-se amb Víctor cara a cara al seu despatx per intentar de convèncer el porter que el millor per a la seva carrera futbolística és continuar al Barça. No se sap si ho aconseguirà, però el que està clar és que, si hi ha algú amb autoritat moral per fer-ho, aquest és Tito Vilanova. Per això només podem dir: Tito, benvingut a casa.
Anar al contingut