Cartell de la pel·lícula "Batgirl" que ja havia avançat la productora
Cartell de la pel·lícula "Batgirl" que ja havia avançat la productora

Warner Bros cancel·la "Batgirl": "No és digna d'una estrena als cinemes"

Amb un pressupost de més de 70 milions de dòlars, s'havia d'estrenar als cinemes i a la plataforma HBO Max

Actualitzat

Els fans dels còmics de DC s'han quedat sense l'adaptació cinematogràfica de la seva heroïna.

Warner ha decidit cancel·lar la pel·lícula de "Batgirl" --protagonitzada per Leslie Grace-- després d'haver completat el rodatge del film i haver invertit 70 milions de dòlars.

La pel·lícula comptava amb l'esperat retorn de Michael Keaton com a Batman, rol que reprenia per primera vegada des del 1992.

Després de mesos de projeccions de prova, la revista nord-americanaVariety ha avançat que la pel·lícula no arribarà ni a les sales de cinema ni tampoc a la plataforma de streaming HBO Max.


El motiu de la decisió

El nou equip directiu de Warner Bros Discovery ha decidit tornar a centrar tots els esforços en les pel·lícules per a la pantalla gran i no tenien buit per a "Batgirl":

"'Batgirl' ja no és ni prou gran per a ser digna d'una estrena als cinemes, ni prou petita perquè tingués un motiu econòmicament vàlid per sortir en un entorn de streaming cada vegada més agressiu."

La producció, filmada íntegrament a Glasgow, no ha tingut bons resultats amb el públic en les projeccions de prova. Això és inusual per a una gran pel·lícula d'acció.

Frenar-la ara significa que l'empresa s'estalviarà les crítiques i pèrdues durant la retransmissió.

També hi ha un canvi estratègic en la companyia matriu Warner Discovery, que ha decidit que ja no produirà més films de gran pressupost únicament per a HBO Max, el servei de transmissió que posseeix.

'Batgirl' va rebre 150.000 lliures de l'Ajuntament de Glasgow com a incentiu per filmar a la zona, però no ha estat pagat
"Batgirl" va rebre 150.000 lliures de l'Ajuntament de Glasgow com a incentiu per filmar a la zona, però no ha estat pagat (Pexels)

Glasgow, escenari de la pel·lícula, decebut

Un portaveu de l'autoritat local va dir que la filmació de "Batgirl" havia portat un benefici econòmic molt significatiu a la ciutat, aportant llocs de feina com a comerciants i gestió del trànsit i la seguretat.

"Qualsevol decisió sobre la producció recau a Warner Bros. La inversió feta per la ciutat no s'ha pagat i s'està parlant amb els productors."


Pel·lícules que mai han sortit a les pantalles

"Batgirl" no és la primera pel·lícula que es queda a les portes de l'estrena.

Un altre cas va ser "Superman Lives", amb Kevin Smith com a director, que era una versió de "Superman" a finals dels anys 90. Amb una inversió de 10 milions de dòlars, Warner Bros va cancel·lar l'operació tres setmanes abans de començar el rodatge.

"Vint mil llegües de viatge submarí" també va anul·lar el 2013 la seva estrena per l'abandonament del projecte per part del director, David Fincher. La producció era un remake de la història clàssica de Jules Verne.

 

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut