"Vulcania" s'ha estrenat als cinemes

Un "thriller" d'atmosfera inquietant i enigmàtica amb la col·laboració de TVC

La primera pel·lícula de José Skaf "Vulcania" es va estrenar a la gran pantalla divendres 4 de març.

 L'"opera prima" de Skaf, que va ser present en la secció oficial competitiva de l'últim Festival de Cine Fantàstic de Sitges, és un thriller fantàstic rodada a Tàrrega, d'atmosfera inquietant i enigmàtica, i narra la història d'una comunitat en constant vigilància, esclava de les seves tradicions i els seus prejudicis, suspesa en el temps i en un espai indeterminat. Jonàs, el nostra protagonista, ens convida a despertar-se amb ell per descobrir què s'amaga darrere d'aquesta societat adormida, destinada a produir i obeir sense pensar. La trama té pinzellades sobrenaturals i petits tocs d'humor, principalment en personatges secundaris. El component simbòlic de Vulcania busca la metàfora i convida a la reflexió sobre el sistema social actual i l'explotació laboral.

La pel·lícula està interpretada per Miquel Fernández i Aura Garrido, amb un repartiment on també figuren rostres coneguts com José Sacristán, Sílvia Abril, Ana Wagener o Rubén Ochandiano. Diego Soto, premiat ja pels seus dos curtmetratges anteriors, "Libre directo" i "El grifo", s'ha encarregat del guió del film. Soto explica que "El nom de 'Vulcania' surt de la mitologia romana. Vulcà era el déu del foc i els volcans i també el forjador del ferro, amb què feia armes i armadures per als déus." És una producció de Zentropa Intl. Spain, conjuntament amb Zentropa Vulcania AIE, Zentropa Sweden i la francesa Ran Entertainment, amb la participació de Televisió de Catalunya, Televisió Espanyola i el suport de l'ICAA,  l'ICEC, Bmedia, Film i Vast i el Swedish Film Institute.
 
Sinopsi:
Els habitants d'un poble petit perdut enmig de les muntanyes que treballen al voltant d'una gran foneria, viuen dividits en dos bàndols irreconciliables. Jonàs, un dels habitants, ha acceptat un treball perillós a la foneria que fa  que desenvolupi un poder sorprenent. L'home oculta de forma secreta aquest nou do. Un dia coneix Marta, una dona del bàndol contrari, que també guarda un secret. Però Jonàs és un home d'acció i arran de l'amor que sent per Marta, iniciarà una investigació per descobrir què amaga en els fonaments d'aquesta comunitat, els líders de la qual, personatges obscurs,  procuren que la veritat no surti a la llum.
 
 
Fitxa tècnica i artística:
 
Direcció: José Skaf
Guió: Diego Soto
Productors: David Matamoros, Madeleine Ekman, Eric Tavitian i Ángeles Hernández
Producció delegada Zentropa: Ángeles Hernández
Producció delegada TVC: Cruz Rodríguez
Intèrprets: Miquel Fernández (Jonás), Aura Garrido (Marta), José Sacristán (Sr. Valoquia), Ginés García Millán (Adam), Ana Wagener (Aurora), Sílvia Abril (Ruth), Jaume Olías (Alex), Rubén Ochandiano (Olmo) i Andrés Herrera (Fran), entre d'altres.
Direcció de fotografia: Emilio Guirao
Música original: Arnau Bataller

 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut