Vuit rescats de muntanya al dia per Setmana Santa

L'any 2018, només en aquest període, els bombers van fer 141 rescats -82 a la muntanya-, un 72% més que el 2017

Actualitzat

Durant les vacances, sobretot les de Setmana Santa, molta gent practica activitats de tot tipus al medi natural, i amb això augmenta també el nombre d'actuacions dels bombers.

L'any passat, en els deu dies de vacances que van del cap de setmana de Rams a Dilluns de Pasqua, els bombers van haver d'actuar 141 vegades. I d'aquestes actuacions, 82 eren rescats de muntanya. Això equival a 14 rescats al dia.

Unes xifres que, si les comparem amb la Setmana Santa del 2017, es van disparar un 72%. Llavors, els bombers van fer 82 serveis, dels quals 49 eren rescats.

 

 

Aquest increment s'ha notat sobretot els últims anys perquè, segons els Bombers de la Generalitat, cada vegada hi ha més gent que fa activitats a l'aire lliure: actualment, ja hi ha un milió de persones, però només un 4% estan federades. Una bona part no tenen prou preparació ni segueixen els consells preventius.

 

 

Per això, els bombers insisteixen en la formació, preparació i prevenció per evitar accidents i minimitzar-ne els riscos.

Cesc Martínez, sergent del GRAE, Grup d'Actuacions Especials, recorda uns consells bàsics:

"Cada cop que vulguem anar a la muntanya hem de fer sempre una bona planificació, buscar informació d'on anirem, consultar la meteorologia i, a partir d'aquí, ser curosos. La muntanya no es mou, i si veiem que el dia que hi volíem anar no és el dia adequat, ho deixem per a un altre dia."

A la web dels Bombers de la Generalitat, hi ha una llista llarga de totes les precaucions que s'han de prendre abans de sortir a la muntanya.

Es tracta de mesures de seguretat vàlides per a tot l'any, però sobretot per als períodes amb un increment d'afluència a la natura: dels 1.500 rescats que es van fer l'any passat, més de la meitat van ser a la muntanya.

 

 

ARXIVAT A:
Bombers
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut