Jalalabad

Vuit morts i setze ferits en un atemptat davant d'una mesquita a l'est de l'Afganistan

La violència no cessa a l'Afganistan. Vuit persones han mort i setze més han quedat ferides quan un cotxe ha esclatat davant d'una mesquita a l'est del país, concretament a la població de Jalalabad. L'explosió ha passat quan a l'exterior de la mesquita hi havia milers de persones. Entre ells, el governador de Ningarhar, Gul Afgha Sherzai, que, segons ha assegurat ell mateix, era l'objectiu de l'atac. Amb tot, el governador n'ha sortit il·lès. Segons les autoritats, l'atemptat l'han comès els "enemics de l'Afganistan", el terme amb el qual denominen els insurgents talibans i els aliats d'Al-Qaeda.

Actualitzat

Les vuit víctimes han mort i 16 més han resultat ferides quan un cotxe bomba ha esclatat davant la mesquita. L'atac coincideix amb el desplegament de l'OTAN al sud del país, previst per aquest dilluns. Aquesta zona, fins ara controlada per les tropes britàniques, és on es concentra el conreu d'opi del país i on els talibans tenen més control.

L'explosió ha passat als afores de la població de Jalalabad, quan a l'interior de la mesquita hi havia milers de persones, inclòs el governador de Ningarhar, Gul Afgha Sherzai, que ha declarat que està segur que l'objectiu de l'atac era ell. El governador ha sortit il·lès de l'explosió perquè havia marxat de la mesquita tres minuts abans de l'esclat de la bomba.

Segons ha informat el cap de la policia provincial, la bomba estava col·locada en un vehicle utilitzat per la policia per anar a la mesquita. En el moment de l'esclat a dins del cotxe hi anaven 5 agents, que han mort.

Aquest atac es produeix l'endemà que les forces de seguretat afganeses matessin 23 talibans a les seves bases clandestines.

Anar al contingut