L'arribada de migrants a Canàries ha augmentat un 144% respecte a l'any passat
Gran Canària

Vuit morts a una patera rescatada després d'una setmana a la deriva a Gran Canària

L'embarcació va ser rescatada per Salvament Marítim la nit de dissabte a diumenge

RedaccióActualitzat

Un grup de 62 persones que feia una setmana que estaven a la deriva en una patera han estat rescatades a 65 km de la costa de Gran Canària.

Un avís d'un veler francès va alertar les autoritats de la presència de la barca i l'ajuda d'un mercant proper va aconseguir localitzar els migrants i rescatar-los amb les embarcacions de Salvament Marítim.

Del grup que viatjava a l'embarcació, han mort 8 persones i els supervivents són tots homes adults excepte dos menors d'edat. Tres dels passatgers han estat rescatats en estat més greu, un amb una parada cardiorespiratòria i dos amb hipotèrmia severa.


Arribada múltiple a les costes de Gran Canària

La patera no és l'única detectada navegant cap a Canàries. Entre la nit del dissabte i la matinada del diumenge es va trobar una altra embarcació a 24 quilòmetres de Gran Canària.

Els radars del Servei Integral de Vigilància Exterior de l'arxipèlag van localitzar la barca amb 36 persones, 34 homes, una dona i un menor. Tots tenien bon estat de salut.

Els supervivents de les dues barques s'han traslladat a la localitat d'Arguineguín, segons ha informat el 112.


Una ruta letal

L'any 2021 ha estat un any amb gran afluència migratòria. L'arribada de migrants a les Canàries ha augmentat un 144% respecte a l'any passat.

Caminando Fronteras, col·lectiu de defensa dels drets de les persones i comunitats migrants, estima que només al primer semestre del 2021 a la ruta Canària hi ha hagut 2.087 morts, el mateix número que a tot el 2020.

ARXIVAT A:
Les Canàries Migracions
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut