L'agressió va ser a prop del bar Koska d'Altsasu
L'agressió va ser a prop del bar Koska d'Altsasu
Altsasu

Vuit detinguts per l'agressió contra dos guàrdies civils i les seves parelles a Altsasu

Sembla que es tractaria de membres del "Moviment OSPA" que dinamitza la campanya de l'esquerra abertzale "Alde Hemendik" (Fora d'Aquí)

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha detingut vuit persones com a presumptes autores de l'agressió contra dos guàrdies civils i les seves parelles a Altsasu. Sembla que es tractaria de membres del Moviment OSPA que dinamitza la campanya de l'esquerra abertzale Alde Hemendik (Fora d'Aquí) contra l'Institut Armat i la Policia Nacional.

Les primeres detencions s'han fet de matinada just quan fa un mes que un tinent i un sergent de la Guàrdia Ciil de paisà i les seves parelles van ser agredides al bar Koxka d'Altsasu. Es tracta d'Iñaki Abad, Oihan Arnanz, Hulem Gocoechea, Ainara Urquijo i Jon Ander Cob. Més tard s'han detingut Joskin Unamuno, Aritz Urdangarin i Edurne Martínez Arrese. Les detencions s'han fet a diverses localitats, entre elles a Pamplona, Vitòria, Salvatierra i Ordizia.

L'operació continua oberta i no es descarten més detencions.

Precisament, l'agressió s'investiga com a delicte de terrorisme. La jutge de l'Audiència Nacional es va declarar competent per investigar la denúncia per aquests fets presentada pel Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme (Covite). 

ARXIVAT A:
Altsasu
Anar al contingut