Una de les zones de cultiu de marihuana, prop del pantà de la Llosa del Cavall (ACN)
Una de les zones de cultiu de marihuana, a prop del pantà de la Llosa del Cavall (ACN)

Vuit detinguts per cultivar més de 18.000 plantes de marihuana al Solsonès

El grup utilitzava aigua del pantà de la Llosa del Cavall per regar la plantació

Redacció/ACNActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat dues plantacions de marihuana, amb més de 18.000 plantes, a Guixers. Les plantacions s'ubicaven en una zona boscosa, de difícil accés, i es regaven amb aigua del pantà de la Llosa del Cavall.

Durant l'operatiu policial, dut a terme la matinada de dilluns, s'han detingut vuit homes, d'entre 20 i 35 anys, que passaran a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Solsona. Se'ls acusa d'un delicte contra la salut pública, un delicte de danys i pertinença a grup criminal.

Segons han explicat els Mossos, la investigació va arrencar a mitjans de juliol, quan van tenir coneixement de la possible existència d'una plantació de marihuana. Després d'unes primeres comprovacions efectuades per la unitat d'investigació i l'helicòpter de la policia catalana, van constatar que s'havien desbrossat i aplanat dues zones de bosc per instal·lar-hi un cultiu extens de marihuana.

En arribar a la plantació, els agents van localitzar 18.197 plantes de marihuana, en diferents estats de creixement, distribuïdes en dos camps de cultiu, i 1.036 branques en procés d'assecament.

La zona on el grup que cultivava marihuana eixugava les plantes
La zona on el grup que cultivava marihuana eixugava les plantes (ACN)


Dos embassaments artificials

Entre els camps, s'hi van localitzar cinc tendes de campanya i una cuina feta artesanalment on hi havia nou homes, que serien els que presumptament s'encarregaven de les tasques de vigilants i de cultivadors de la plantació. Un d'ells va aconseguir escapar-se de la policia a través del bosc.

Els cultivadors havien creat una infraestructura de regadiu amb dos embassaments artificials, on emmagatzemaven l'aigua de la pluja i la que remuntaven amb una bomba d'aigua des del pantà de la Llosa del Cavall. Amb aquests embassaments s'alimentava el sistema de reg per degoteig.

L'indret, segons la versió dels Mossos, presentava una important deixadesa per acumulació d'escombraries, deixalles, plàstics, roba i estris per cultivar les plantacions, també per pernoctar-hi, cuinar, menjar i viure enmig del bosc de manera molt precària.

A l'operació, hi van participar agents de la unitat d'investigació de Solsona, efectius del Grup Especial d'Intervenció (GEI), de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), de la Unitat Aquàtica i de la Unitat Canina, amb el suport de l'helicòpter dels Mossos.

 

 

ARXIVAT A:
MarihuanaMossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut