Cua de parats a les oficines de Treball
Imatge d'arxiu d'una cua de parats a les oficines de Treball.
Brussel·les

Vuit comunitats autònomes espanyoles entre les deu regions europees amb més atur

Canàries, Andalusia, Ceuta, Melilla, Múrcia, el País Valencià, Extremadura i Castella-la Manxa estan entre les deu regions de la UE que més atur van registrat el 2010. Completen la llista els departaments francesos d'ultramar de Guadalupe, la Guaiana, la Martinica i Reunió, segons dades de l'Eurostat.

RedaccióActualitzat
Reunió és la regió amb la taxa d'atur més elevada, amb un 28,9%, seguida de les Canàries, amb un 28,7%, i Andalusia, amb un 28%. Les següents posicions les ocupen, per aquest ordre, Ceuta, Melilla, Múrcia, el País Valencià i Extremadura, amb un atur d'entre el 23% i el 24%. Castella-la Manxa ocupa la desena posició empatada amb amb la Guaiana i Martinica, amb una taxa del 21%.

Pel que fa a l'atur juvenil, la regió amb més desocupació és Ceuta, que arriba al 60%, seguida de les Canàries, amb prop del 52%, Andalusia, amb un 50%, i Extremadura, amb un 46%.

L'Eurostat també dóna dades sobre les zones amb menys desocupació. Les regions de Zelanda, a Holanda, i Bolzano, a Itàlia, són les que millors números presenten, amb una taxa de només un 2,7%. Segueix a una dècima de distància el Tirol, a Àustria. Pel que fa a Espanya, les zones amb menys atur són el País Basc, Navarra, Cantàbria, La Rioja i l'Aragó, amb unes xifres que oscil·les entre el 10,5% i el 14,8%. Catalunya estaria a la part central de la llista.

En el cas de l'atur juvenil, les regions alemanyes d'Alta Baviera, Friburg i Suàbia són les que registren les taxes més baixes entre els menors de 25 anys.

L'Eurostat destaca que 32 de las 271 regions analitzades van registrar una taxa d'atur igual o inferior al 4,8%, la meitat de la mitjana de la UE. En formarien part vuit regions holandeses, vuit de les nou regions d'Àustria, set d'alemanyes, tres d'italianes, dues a Bèlgica i una a la República Txeca, el Regne Unit, Romania i també Luxemburg.

A l'altra banda, hi ha tretze regions que van registrar un nivell de desocupació igual o superior al 19,2%, el doble de la mitjana de la UE. Nou d'aquestes són espanyoles.
Anar al contingut