Barcelona

Vueling va recuperant la normalitat al Prat amb una puntualitat del 90% dels vols

Els pilots volaran alguns dies que tenien lliures per pal·liar la crisi i asseguren que, amb les mesures que s'han pres, l'estiu s'ha de poder cobrir de manera correcta

RedaccióActualitzat

La situació de Vueling a l'aeroport del Prat es va normalitzant. Unes hores després d'haver acabat la vaga dels controladors aeris francesos -acabava a les sis del matí-, l'aerolínia assenyala que nou de cada deu avions programats s'han enlairat i han aterrat a l'aeroport del Prat a l'hora prevista, en el primer dia d'aplicació del pla de contingència que l'aerolínia va presentar al govern després d'una setmana de retards i cancel·lacions. Segons la companyia, aquestes xifres responen a la dinàmica d'"un dia normal". Els pocs retards que hi ha ara mateix són d'una mitja hora. Les mateixes fonts han apuntat que no hi ha prevista la cancel·lació de cap vol per aquest dimecres, quan hi ha programats 187 vols amb origen a Barcelona, segons dades del web de Vueling. La companyia ja disposa de quatre nous avions per reforçar la flota aèria al Prat.

Entre les mesures presentades per la companyia n'hi ha una que és iniciativa dels pilots, que han dit que treballaran alguns dies que tenien lliures. El cap de la secció sindical del SEPLA a Vueling, José María Font, ha fet aquesta previsió en declaracions a Catalunya Informació: "Tenint ja els pilots al cent per cent, més els dies extres que volarem, amb tota seguretat es recuperarà la normalitat."

Segons aquest portaveu sindical dels pilots, el cap de setmana que ve la companyia passarà la prova de foc del pla de contingència que ha presentat a Foment: "Jo crec que s'han pres les mesures adequades i es podrà donar la volta a aquesta situació". Segons el SEPLA, l'aerolínia va reaccionar tard els primers dies de la crisi, sobretot en l'atenció a l'usuari, però després ha millorat.

Des de la Generalitat, el conseller de Territori, Josep Rull, ha explicat a "Els matins" de TV3 que Vueling va guanyar 93 milions d'euros l'any passat i que hauria de fer més inversions per donar més consistència al seu projecte i evitar situacions com la viscuda al Prat. Rull ha afegit que l'aerolínia està actuant com una companyia low cost i "això és dolent per a l'aeroport". Ha dit que la Generalitat vol poder polític i capacitat de decisió perquè l'aeroport de Barcelona sigui un hub real d'interconnexions.

El president de Vueling admet errors

Aquest dimarts, al "Telenotícies vespre" de TV3, el president de Vueling, Javier Sánchez-Prieto, s'ha disculpat per les incidències d'aquests dies, ha recordat que han contractat 140 persones per gestionar els milers de reclamacions a les quals no podien donar resposta i ha insistit que les vagues de controladors aeris els han afectat més que a les altres companyies:

"Una companyia com Vueling té nivell de sobrevol per sobre l'espai francès molt alt, d'un 80%, però hauríem d'haver vist què podia passar i preveure-ho."

Després de l'entrevista, el president de Vueling ha confirmat que aquest dimecres disposaran de vuit avions més i que la meitat operaran des de l'aeroport del Prat. També ha anunciat que s'està negociant amb les tripulacions perquè treballin més hores mentre duri la crisi.

Un pla de contingència "raonable" segons Aviació Civil

Els vuit avions més de Vueling formen part del pla de contingència que li va exigir aquest dilluns el Ministeri de Foment. La companyia ha presentat el pla aquest dimarts al matí i tant l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) com Aviació Civil l'han considerat "raonable", tot i que hi han trobat alguns problemes.

Aquest dimecres, els responsables de la companyia tornaran a reunir-se amb els responsables de Foment per analitzar aquest pla de contingència i les mesures a aplicar el pròxim cap de setmana.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut