El president Javier Sánchez-Prieto en una entrevista a TV3
El president Javier Sánchez-Prieto en una entrevista a TV3
Barcelona

Vueling diu que, aquest any sí, l'estiu anirà com la seda

La companyia ha invertit 15 milions per evitar repetir el caos de l'any passat, i es reuneix amb les administracions per reduir les cues del control de passaports

Cristina HerranzActualitzat

Arriba la temporada d'estiu, i Vueling es prepara per evitar que es repeteixi el caos de l'any passat amb les cancel·lacions de vols. Ha invertit uns 15 milions d'euros, per reforçar recursos i personal d'atenció al client. Ara bé, hi ha elements externs que se li escapen, com les recents cues als controls de passaports; segons explica el seu president, Javier Sánchez-Prieto, a TV3, estan parlant amb la delegació del govern espanyol i AENA per resoldre-ho.

Els primers passatgers de Vueling van volar de Barcelona a Eivissa. Era el 2004. Des de llavors, han passat 13 anys. Aquesta setmana, la companyia sumava els 100 milions de passatgers al Prat. Ho ha celebrat decorant un avió amb un vinil que evoca el trencadís de Gaudí.

Ara, totes les mirades estan posades en la temporada d'estiu, després dels problemes de l'any passat. La companyia, en declaracions a TV3, assegura que ho han superat, i que la Setmana Santa ha funcionat com un "test" per veure si les noves inversions i organització donen resultat.  AIxí ho ha assegurat el president de Vueling, Javier Sánchez-Prieto:

"L'any passat l'entorn va ser molt complicat, amb 14 vagues de controladors a França en 15 setmanes. Estem més ben preparats, perquè tenim més mitjans, hem fet inversions per aconseguir que, davant d'un nivell d'incidències que poden produir-se, la nostra resposta als passatgers sigui millor":

Justament per evitar imatges com les que es van viure el juliol del 2016, amb retards, cancel·lacions i pèrdua de maletes, Vueling ha invertit 15 milions d'euros, per reforçar recursos i personal. Però hi ha incidències dins la complexitat d'un aeroport, que no depenen directament de les companyies, com les aglomeracions als controls de passaports del pont de l'1 de maig. Vueling ha iniciat converses amb Aena i la delegació del govern a Catalunya, per evitar que es repeteixin aquest estiu noves cues als controls, segons ha explicat Sáncehz-Prieto:

"Està en vies de solució, i crec que tota la gent que hi està treballant és conscient que això s'ha de dimensionar de cara a l'estiu".

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut