Uns passatgers comproven l'horari de sortida dels vols
El Prat

Vueling cancel·la una desena de vols del Prat per la vaga dels controladors a França

Els controladors aeris francesos comencen una vaga que ha de durar fins divendres i que pot provocar, aquí, retards importants o cancel·lacions de vols

RedaccióActualitzat

La vaga de cinc dies dels controladors aeris a França està previst que afecti durant tota la setmana l'aeroport de Barcelona-el Prat. L'aturada, convocada pels sindicats francesos de control UNSA-ICNA, ha començat aquest dilluns i s'allargarà fins divendres, 10 de març.

Les regions aèries més problemàtiques durant la protesta dels controladors són les de Brest, Bordeus, que està en vaga des de les cinc de la matinada. Els controladors de l'espai aeri de Marsella s'afegiran a l'aturada a partir de dimarts a la matinada.

De fet, la Direcció General de l'Aviació Civil francesa demana a les companyies aèries que redueixin un 25% els vols en aquestes zones. Segons el lobby aeri Airlines For Europe, la vaga de controladors aeris provocarà la cancel·lació de més de 1.000 vols. Davant d'aquestes dades, el looby insta la Comissió Europea i els estats membres a minimitzar-ne l'impacte.

La companyia Vueling ja ha informat els passatgers de la vaga i ha cancel·lat 24 vols amb sortida o destí als aeroports francesos, una desena dels quals amb origen o destí a Barcelona. Són els vols que connecten el Prat amb Bordeus, Londres Gatwick, París Orly i Amsterdam Schiphol.

La companyia ha contactat amb tots els passatgers afectats, que tenen set dies per fer les gestions que considerin oportunes, com canviar el vol o sol·licitar el reemborsament dels diners.    

La resta de vols de Vueling amb origen o destí a l'aeroport del Prat operaran aquest dilluns amb normalitat, però hi pot haver alguns retards significatius. La companyia aèria recorda que prop del 75% dels seus vols sobrevola l'espai aeri francès.

Altres companyies, com Easyjet, per la seva banda, aniran informant de possibles canvis a mesura que se sàpiga l'abast de la protesta.

Anar al contingut