La vaga de Vueling afecta especialment els vols que cauen en divendres, diumenges, dilluns i dies festius (Europa Press)

Vueling cancel·la 38 vols a l'aeroport del Prat per la vaga en plena operació sortida

La mobilització dels tripulants de cabina per reclamar millors condicions salarials s'allargarà fins al 31 de gener

Redacció/ACNActualitzat

Arrenca l'operació sortida del macropont de la Puríssima amb contratemps a l'aeroport del Prat. La jornada coincideix amb la vaga de tripulants de cabina de Vueling i la companyia ja ha anul·lat 38 vols amb origen o destí a Barcelona.

Hi ha 148 vols que, segons la mateixa companyia de baix cost, sí que sortiran avui divendres. A més, afegeixen que en més del 90% de casos els afectats ja tenen una solució: o bé se'ls ha reubicat en altres vols o bé se'ls tornaran els diners.

Vueling afegeix que els viatgers que agafin un avió durant el que queda del 2022 i que encara no hagin rebut cap avís de retards o cancel·lacions poden considerar que el vol sortirà amb normalitat.

Al conjunt de l'Estat, Vueling ha anul·lat 24 vols i n'operarà 193 dels 217 programats. A escala internacional, s'enlairaran 166 dels 198 avions previstos, un 84%.
 

Quins dies queden afectats per la vaga?

La protesta dels tripulants de cabina va començar l'1 de novembre i està previst que duri fins al 31 de gener.

Afecta especialment els passatgers que volen en divendres, diumenges, dilluns i dies festius o assenyalats. Per tant, la majoria de dies clau hi ha mobilitzacions del personal de cabina, com els festius del 6 i el 8 de desembre. També el diumenge 11, en l'operació tornada del pont.

El primer diumenge d'aquesta vaga de 3 mesos va tenir un impacte encara més gran, amb més de 60 vols cancel·lats.

El sindicat majoritari Stavla ha convocat la protesta per reclamar "unes condicions salarials dignes i un tracte just". Volen un augment de sou del 13,4% per compensar la inflació rècord del 2022 i no perdre poder adquisitiu.

Xifres de vols similars a les del 2019

A l'aeroport del Prat, des d'aquest divendres 2 i fins diumenge de la setmana vinent, 11 de desembre, hi ha 7.300 vols programats. És un 8% menys que el 2019, però ja ens movem en xifres similars a les d'abans de la pandèmia.

Aquest 2 de desembre és el dia que surten més vols, sobretot cap a ciutats europees i les illes Balears.

ARXIVAT A:
TurismeMobilitatAeroportsAeroport del Prat
Anar al contingut