D'esquerra a dreta, Javier Ortega i Santiago Abascal, líders de Vox, i Francisco Serrano, candidat del partit a Andalusia (Reuters)
D'esquerra a dreta, Javier Ortega i Santiago Abascal, líders de Vox, i Francisco Serrano, candidat del partit a Andalusia (Reuters)

Vox vol derogar la llei contra la violència masclista i expulsar 52.000 immigrants

El PP qualifica d'"inacceptable" el document de 19 mesures presentat per la formació d'extrema dreta en una reunió que acaba sense acord

RedaccióActualitzat

Vox exigeix al PP la reforma integral del marc constitucional, amb el retorn a l'Estat de les competències d'educació, sanitat, justícia i ordre públic. En plenes negociacions per a la formació del nou govern andalús, la formació d'extrema dreta ha posat negre sobre blanc les seves exigències per votar a favor de la investidura del popular Juanma Moreno.

El partit liderat per Santiago Abascal proposa derogar la llei contra la violència de gènere andalusa, a més de la de promoció de la igualtat i la dels drets de les persones LGTBI.

En el document en qüestió també hi ha mesures com l'expulsió de 52.000 immigrants en situació irregular o la il·legalització de les organitzacions que "cooperant amb les màfies de tràfic de persones, afavoreixin la immigració il·legal".

 

 

També pretén la derogació de diverses lleis, algunes de les quals van ser aprovades per unanimitat pel Parlament andalús, com la de memòria històrica. En canvi, posa èmfasi en l'especial protecció dels toros i de la caça.

En el seu afany per renacionalitzar, també proposa canviar el Dia d'Andalusia i que passi a ser el 2 de gener, en commemoració de la fi de l'expulsió dels àrabs de la Península, i reformar l'Estatut per eliminar-ne el terme "realitat nacional" referit a Andalusia.

 

 

Document amb les propostes ... by on Scribd

 

El PP ho veu "inacceptable"

Els populars ja han reaccionat a les peticions de Vox. En una primera valoració, el PP considera "inacceptable" el document i assegura que diversos dels punts són "un autèntic despropòsit" al qual els populars "no poden donar suport". Els populars afirmen que, si Vox no canvia de posició, s'estarà perdent una "oportunitat històrica" per al canvi a Andalusia.

En la mateixa línia, Ciutadans creu que "no sembla seriós" el document amb les propostes de Vox i critiquen que es parli de "canvi de festius quan s'està negociant un canvi a Andalusia amb prioritats com la regeneració democràtica, baixada d'impostos, autònoms, educació i igualtat". La formació taronja apunta que s'està "molt a prop" d'un "acord històric" a Andalusia i insisteix que aquest acord s'està "negociant únicament amb el PP".

En canvi, el líder de Vox, Santiago Abascal, assegura que les mesures del document "són propostes per negociar i no desafiaments".

 

 

Després de cinc hores de reunió, el PP i Vox no han arribat a cap acord sobre la investidura del nou govern andalús. Les dues formacions s'han emplaçat a seguir negociant aquest dimecres.

ARXIVAT A:
VoxPPAndalusiaMigracionsViolència masclista
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut