Vox reclama la il·legalització dels partits independentistes en un Vistalegre ple
El líder de Vox, Santiago Abascal, intervenint a l'acte del Palau de Vistalegre (EFE)
Madrid

Vox reclama la il·legalització dels partits independentistes en un Vistalegre ple

El partit d'extrema dreta exigeix també la suspensió de l'autonomia a Catalunya i la detenció immediata de Torra

RedaccióActualitzat

Vox reclama que s'il·legalitzin els partits independentistes i se suspengui l'autonomia a Catalunya en un acte de precampanya al Palau de Vistalagre de Madrid.

Més de 13.000 persones s'han congregat a l'acte. Vox no solament ha demanat la supressió de l'autogovern de Catalunya, sinó l'eliminació de tot el sistema autonòmic i ha reclamat que el president Quim Torra sigui detingut.

En la seva intervenció, Santiago Abascal, president de Vox, ha parlat d'"emergència nacional" referint-se a la situació a Catalunya.

"Hi ha una emergència nacional, perquè hi ha un cop d'estat viu a Catalunya. Perquè estem suportant el ridícul a Europa, que manté tan tranquil Puigdemont, que se'ns hauria hagut d'entregar. I davant d'aquesta emergència, només Vox reacciona exigint la detenció immediata de Torra i que el posin a disposició judicial, la il·legalització dels partits separatistes i la suspensió immediata de l'autonomia a Catalunya."

 

 

Amb el lema "Plus ultra", el lema d'Espanya, el partit d'extrema dreta ha volgut repetir la imatge del multitudinari míting de fa un any, quan va aconseguir congregar 10.000 persones en aquest mateix espai.

Vox s'ha reivindicat com l'única formació que "no dóna impunitat a la rebel·lió" i ha criticat que es qualifiqui els CDR en presó preventiva de "ciutadans compromesos" mentre han preparat, segons ells consideren, "accions amb explosius".

Abascal també ha carregat durament contra el PP, Ciutadans i el PSOE i ha assegurat que "la suposada emergència climàtica, la social i la nacional" no les resoldran ni la "coalició immobilista de PP i PSOE" ni "el consens 'progre' de PP i Ciutadans".

O ells o nosaltres, o divisió en autonomies o unitat nacional, o tirania d'esquerres o llibertat, o privilegis autonòmics o igualtat", ha dit Abascal, que ha acusat la resta de partits de "trair els anhels i interessos d'Espanya".

"Si tenen por, que s'apartin; nosaltres no en tenim i seguirem endavant", ha dit el líder ultradretà. I ha afegit que no pensa pactar amb el PSOE perquè són "un partit criminal".

 

Iván Espinosa, Santiago Abascal i Javier Ortega Smith (EFE)

Els militants de Vox exhibien banderes d'Espanya, algunes amb referències a Catalunya i a l'article 155 de la Constitució. A l'acte, han convidat altres partits d'extrema dreta, com la formació ultranacionalista del primer ministre hongarès, Viktor Orbán.

Unes hores abans, de matinada, quatre activistes del moviment feminista Femen s'han encadenat a la tanca del palau Vistalegre per protestar contra l'acte de Vox.

ARXIVAT A:
Vox
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut