Vox torna a demanar dades sobre activitats LGTBI a la Comunitat de Madrid
Rocío Monasterio, líder de Vox a la Comunitat de Madrid (EFE)

Vox torna a demanar dades sobre activitats LGTBI, ara a la Comunitat de Madrid

La formació d'extrema dreta ja havia demanat informació de treballadors de violència masclista a Andalusia i de subvencions a organitzacions LGTBI al País Valencià

RedaccióActualitzat

Fa dos mesos, Vox va començar a demanar dades. El primer cas va ser al Parlament d'Andalusia, on va demanar les dades dels treballadors de violència masclista. Després d'una primera negativa a donar dades personals, com demanava el partit d'extrema dreta, la Junta li va facilitar només les dades professionals.

Les dades li permetien confirmar les seves sospites. Segons el president de Vox al Parlament andalús, Francisco Serrano, més del 50% dels professionals contractats per la Junta en aquest àmbit no estan col·legiats, fet que va titllar d'"escandalós i gravíssim".

La decisió va despertar reaccions de tota mena, principalment per part de l'oposició, ara capitanejada per la socialista Susana Díaz, qui va criticar el PP i Ciutadans per haver cedit davant l'extrema dreta. "Aquí no hi ha hagut mai llistes negres", deia, alhora que considerava que el govern andalús està "segrestat per l'extrema dreta, que ara té la paella pel mànec".
 

La sol·licitud d'informació no es va quedar només a Andalusia. L'1 de juliol, el partit d'extrema dreta va presentar a les corts valencianes diferents peticions d'informació per saber quines partides pressupostàries de 2018 i 2019 s'havien dedicat a cursos, associacions, conferències, informes o centres culturals relacionats amb l'activitat del col·lectiu LGTBI.

A més, també demanaven dades sobre "violència intrafamiliar, no només en relació amb la violència exercida per homes cap a dones".

En el text, presentat per Ángeles Criado, la número dos de Vox al País Valencià, es demanava saber qui era el personal que treballava a les escoles, amb menors, perquè "ens preocupa en mans de qui deixem els nostres petits i l'adoctrinament al qual​ poden estar sotmesos". 


En aquest cas, però, la Generalitat Valenciana no va accedir a facilitar la informació en considerar-ho possible delicte d'odi i va portar la petició davant la Fiscalia.


Educació LGTBI als centres madrilenys

Ara, Vox vol escriure una altra llista negra a la Comunitat de Madrid. En plenes negociacions finals per tancar un acord d'investidura amb el Partit Popular i Ciutadans, la líder de Vox, Rocío Monasterio, ha presentat un escrit a l'Assemblea on demana que se li facilitin les dades sobre les persones que han fet cursos o activitats d'educació LGTBI en col·legis públics i concertats des de l'any 2015.

Segons ha publicat la diputada socialista Carla Antonelli a les seves xarxes socials, en l'escrit Monasterio demana la relació de col·legis "on COGAM -entitat LGTBI encarregada dels cursos- hagi realitzat activitats informatives, formatives o d'una altra índole", amb detalls del "temari", una "breu descripció de l'activitat" i el "nom i cognoms del ponent o ponents".

Antonelli, a més, ha titllat la iniciativa com "la seva particular caça de bruixes i inquisició al col·lectiu LGTBI" i es planteja si Ciutadans i PP admetran a tràmit aquesta petició, "que vulnera la llei de protecció de dades".

 

Segons expliquen fonts de Vox a EFE, "no hi ha accions previstes a curt termini", ja que la petició d'informació és només perquè els diputats de Vox hi "puguin començar a treballar".

Tanmateix, les xarxes se n'han fet ressò. Usuaris anònims i activistes LGTBI han utilitzat el hashtag #apuntaminombrevox, per mostrar el seu desacord amb Monasterio. Aquest hashtag va ser "trending topic" al febrer com a protesta per la petició de dades a la Junta d'Andalusia.

 

Vox, la clau per a la investidura de PP amb Ciutadans

Tot això mentre s'intenta tancar un pacte d'investidura entre PP, Ciutadans i Vox. Dimarts passat les tres formacions es van reunir per intentar trobar una fórmula per fer presidenta la popular Isabel Díaz Ayuso sense necessitat de firmar per escrit un pacte conjunt. Cal recordar que els regidors de la formació de Santiago Abascal tornen a ser clau per aconseguir el govern acordat pels populars i la formació taronja.
 

Per la seva banda, la candidata del PP, Isabel Díaz Ayuso, ha assegurat que "no s'està impartint adoctrinament" a les escoles de la regió, sinó "informació i educació de qualitat" i que aquests cursos es fan "de manera optativa i voluntària", cosa que també ha destacat la Conselleria d'Educació.

"Crec que no s'hauria de generar una falsa alarma sobre l'educació que s'imparteix als col·legis i crec que, a més, aquest tipus d'associacions només van als col·legis que ho demanen i de manera optativa i voluntària. Crec que això s'ha de prendre amb normalitat i no generar una alarma on no hi és."

 

 

El líder de Ciutadans a la regió, Ignacio Aguado, ha apuntat que Vox té "dret de demanar la informació que considerin oportuna i la Comunitat de Madrid serà la que valori si és conforme a dret."

Quan se li ha preguntat si Ciutadans està "còmode" pactant amb un partit que demana aquest tipus d'informació, Aguado ha contestat que "està còmode" amb l'acord de govern firmat amb el PP.

 

 

ARXIVAT A:
Comunitat de MadridLGTBIQ+Vox
Anar al contingut