Abascal fa un advertiment molt clar al PP i Ciutadans (EFE)
Santiago Abascal, líder de Vox (EFE)

Vox tomba una declaració de suport a les Canàries perquè parla de "canvi climàtic"

Consideren que la referència feta en una declaració institucional al Senat de suport als afectats pels incendis té contingut "ideològic"

Actualitzat

El senador de Vox Francisco José Alcaraz ha impedit que s'aprovés una declaració institucional de suport als afectats pels incendis d'aquest estiu a Gran Canària, que s'ha presentat aquest dimarts a la Diputació Permanent. El senador ha retirat el seu vistiplau en l'últim moment al·legant que tenia un contingut "ideològic". El text feia referència a la "lluita contra el canvi climàtic" com a causa dels incendis, i segons fonts del partit, aquest és un "postulat ideològic" del PSOE i Podemos.

De fet, el senador es va mostrar en desacord sobre dues mencions que es feien en la proposta de la declaració. Una relativa a la "perfecta coordinació" de la Protecció Civil en les tasques d'extinció dels incendis i l'altre sobre "la lluita contra el canvi climàtic".

El partit ultradretà considerava que la primera menció no era correcta perquè qui havia de rebre el reconeixement era la Unitat Militar d'Emergències. La menció s'ha retirat del text.

"Xerrameca progre"

El text de referencia al canvi climàtic era el següent:

"...prestar una atenció prioritària a la lluita contra eles causes del canvi climàtic, la despoblació i l'abandonament del medi rural, raons últimes, en molts casos del grans incendis que assolen els últims anys el planeta."

 

Segons un tuit de líder del partit, Santiago Abascal, aquests termes són "xerrameca progre" perquè els incendis no tenen res a veure amb el canvi climàtic, i culpa de tot plegat a l'estat de les autonomies.

 

A Twitter, Abascal diu que vol aclarir les "veritables raons" per la qual han tombat aquesta declaració, i proposa mesures com aplicar la pena de mort als piròmans reincidents.

ARXIVAT A:
Crisi climàticaVoxMedi ambientIncendis
Anar al contingut