Macarena Olona, diputada de Vox al Congrés i, fins ara, candidata de la formació a les autonòmiques andaluses
Macarena Olona, diputada de Vox al Congrés i, fins ara, candidata de la formació a les autonòmiques andaluses (EFE/ Miguel Osés)
Andalusia

Vox, sense cap de llista a Andalusia per l'"empadronament fictici" de Macarena Olona

El municipi granadí de Salobreña dona de baixa del cens la candidata de Vox per al 19J

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Salobreña, a Granada, ha donat de baixa l'empadronament de Macarena Olona, i deixa en l'aire la seva candidatura com a candidata de Vox a les eleccions andaluses.

La dirigent de Vox s'havia empadronat en aquest municipi granadí el novembre del 2021 donant com a domicili la casa de l'exlíder del partit d'extrema dreta a Salobreña. D'aquesta manera, Macarena Olona podia concórrer als comicis autonòmics del 19 de juny com a cap de llista per la província de Granada.

En un comunicat, el consistori de Salobreña, governat pel PSOE, ha informat que ha donat de baixa "d'ofici" Macarena Olona del cens municipal perquè considera que el seu va ser un empadronament fictici. L'expresident de Vox a Salobreña havia admès que la candidata no viu al municipi.


"Inscripció indeguda"

El règim electoral andalús exigeix que els candidats estiguin empadronats a Andalusia. L'Ajuntament de Salobreña havia encarregat a la policia local que verifiqués si la candidata de Vox a les eleccions andaluses residia realment a la població granadina o si s'havia fet una "inscripció indeguda" en el seu cas. Després de diverses visites, l'informe policial diu que no han pogut acreditar que Olona resideixi a l'habitatge.

Un cop donada de baixa del padró municipal, ara s'obre un termini de 15 dies perquè Vox presenti al·legacions.

Sense Macarena Olona, Vox no té ara per ara candidat per encapçalar la formació a les eleccions andaluses. El número dos de Vox, Iván Espinosa de los Monteros, pràcticament ho ha donat per fet aquest divendres i ha apuntat que "és igual" que Olona no pugui encapçalar la llista electoral a Andalusia, perquè el partit d'extrema dreta "obtindrà un resultat òptim" a les eleccions.


Denúncia de Andaluces Levantaos

La coalició d'esquerres Andaluces Levantaos havia presentat un recurs davant la Junta Electoral Provincial de Granada per l'empadronament de Macarena Olona a Salobreña. L'Ajuntament granadí recalca en el seu comunicat que serà la Junta Electoral l'òrgan competent per resoldre el recurs sobre la candidatura de Vox.

El candidat de Andaluces Levantaos, Modesto González, ha assegurat després de la decisió de l'Ajuntament de Salobreña que "Vox i la seva candidata, l'alacantina Macarena Oloña, no han demostrat cap respecte a les normes i a Andalusia". González ha denunciat que la seva formació ha rebut nombrosos atacs de l'extrema dreta a les xarxes socials arran de la denúncia davant la Junta Electoral.

 

ARXIVAT A:
AndalusiaVox
Anar al contingut