Pla mitjà del portaveu de Vox al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, durant la seva intervenció al ple sobre l'estat d'alarma, el 18 d…
Pla mitjà del portaveu de Vox al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, durant la seva intervenció al ple sobre l'estat d'alarma, el 18 de març del 2020

Vox registra una moció de censura contra Pedro Sánchez abocada al fracàs

El partit d'extrema dreta demana al PP que se sumi a una moció que defensarà el cap de llista per Barcelona, Ignacio Garriga, i proposarà com a candidat Santiago Abascal

Vox ha registrat el matí de dimarts una moció de censura per arrabassar a Pedro Sánchez la presidència. El portaveu del partit d'extrema dreta, Iván Espinosa de los Monteros, ha animat al PP a donar-hi suport. Els populars, per la seva banda, havien demanat la reprovació del vicepresident segon, Pablo Iglesias, i havien exigit que se cessés Alberto Garzón com a ministre de Consum.

"Cap altre govern en democràcia havia acumulat tants motius" per presentar una moció com aquesta, ha afirmat Espinosa de los Monteros. El dirigient de Vox ha acusat el PP de no escoltar "la majoria dels seus votants", que, considera, no entenen que no donin suport a una moció que "és un clamor".

És d'esperar que la moció es trobi lluny d'obtenir els 176 vots necessaris per fer fora Sánchez de La Moncloa.

Abascal, presidenciable

La negativa del PP a donar suport a la proposta ha obligat Vox a presentar el seu líder, Santiago Abascal, com a candidat a la presidència alternatiu a Pedro Sánchez. Així ho considera Ander Gil, portaveu del grup socialista al Senat.

"A la ultradreta no li ha quedat més remei que presentar com a candidat de salvació nacional el senyor Abascal", ha afirmat Gil en la roda de premsa que hi ha hagut després de la Junta de Portaveus del Senat. El socialista recorda que Vox ha estat "unes quantes setmanes" buscant una altra opció, sense èxit.

El portaveu del PSOE creu que la moció "importa bastant poc" als ciutadans i que Vox viu "en una realitat paral·lela que res té a veure amb les preocupacions de la ciutadania".

ARXIVAT A:
Vox
Anar al contingut