Vox pacta ajudes per a andalusos "amb problemes d'immersió lingüística" a Catalunya

El partit d'extrema dreta arrenca una partida de 100.000 euros a PP i Ciutadans i aconsegueix que la violència masclista s'anomeni "violència intrafamiliar"

Actualitzat

El grup parlamentari de Vox ha arribat a un pacte per aprovar els pressupostos d'Andalusia amb el govern bipartit de PP i Ciutadans. La retirada de l'esmena a la totalitat s'ha aconseguit a canvi de firmar un document amb 34 mesures, entre les quals s'inclou donar subvencions a comunitats andaluses "en zones amb problemes en matèria d'immersió lingüística".

 

 

El pacte implica una partida de 100.000 euros, que permetria a les entitats que la rebin obtenir finançament a través de programes i activitats per "pal·liar problemes" en zones on hi ha programes d'immersió lingüística, sense especificar quines. Es tractaria de Catalunya i de comunitats com les Illes Balears o el País Valencià.

El redactat de l'acord PP-Cs-Vox especifica, a més, que han de ser problemes "que puguin incidir en un abandonament gradual de les seves arrels culturals i lingüístiques."

L'exdelegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, n'és, precisament, la persona encarregada, com a secretari general d'Acció Exterior de la Junta d'Andalusia, a la qual li correspon de coordinar les actuacions de la Junta a la Unió Europea i la relació amb la resta de les comunitats autònomes, entre altres atribucions.

 

 

A més, ha pactat la posada en marxa d'un telèfon d'atenció a les víctimes de violència intrafamiliar, el terme que fa servir la formació d'extrema dreta per evitar el concepte de violència masclista.

"Tenim l'obligació i la responsabilitat de continuar defensant qualsevol persona que pateixi violència". Aquest servei amplia els ja existents per a les dones víctimes de violència masclista, segons Vox.

"La violència no té gènere", va insistir, no obstant això, el portaveu de Vox, Alejandro Hernández, que va dir que aquest servei pot estar destinat, per exemple, "als fills d'una mare alcohòlica, o a la mare que sigui extorsionada pels seus fills drogaddictes."

"És una forma d'explorar nous camins en un assumpte que fins avui no dona els resultats que s'han perseguit", va mantenir Hernández.

 

ARXIVAT A:
Eleccions autonòmiques 26MVoxPPCs
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut