El líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, amb els dos nous regidors de la formació a Barcelona, Gonzalo de Oro i Liberto Senderos (ACN/Pol Solà)
El líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, amb els dos nous regidors de la formació a Barcelona, Gonzalo de Oro i Liberto Senderos (ACN/Pol Solà)

Vox obté representació a les quatre capitals catalanes i a més de 70 municipis

Un altre partit d'extrema dreta, Aliança Catalana, és la força més votada a Ripoll i Josep Anglada torna a l'Ajuntament de Vic

Actualitzat

Forta entrada dels partits d'extrema dreta a diversos municipis catalans, capitanejada per Vox.

Vox, que ha presentat candidatures a 133 ajuntaments a les eleccions municipals del 2023, ha aconseguit més de 150.000 vots, que es tradueixen en 124 regidors a 75 municipis.

I ho fa guanyant representació a la majoria dels municipis amb més habitants. A més, aconsegueix representació a les quatre capitals catalanes. A Barcelona amb 2 regidors, amb 3 a Tarragona, 2 a Lleida i 1 a Girona.
 


El 2019, aquesta formació d'extrema dreta només va aconseguir representació a Salt, al Gironès, on tenia 3 regidors. Ara Vox hi aconsegueix un regidor més i es queda amb 4.

Vox entra al consistori de la segona ciutat amb més població, l'Hospitalet de Llobregat, on ha guanyat 3 regidors i se situa com a quarta força. I també a la tercera ciutat més poblada, Terrassa, on amb 3 regidors se situa com a tercera força.

El secretari general de Vox, Ignacio Garriga
El secretari general de Vox, Ignacio Garriga(CCMA)

A l'altra capital vallesana, Sabadell, Vox obté 2 regidors.

El municipi on Vox obté més representació és Mataró, on entra amb 4 regidors i se situa com a segona força empatada amb ERC.

Vox també tindrà representació a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, on entra amb 2 regidors. A Reus tindrà 3 regidors, els mateixos que a Rubí.

També entra a diversos consistoris del Baix Llobregat com Cornellà, Sant Boi de Llobregat, el Prat i Sant Feliu de Llobregat.


Aliança Catalana guanya a Ripoll

Aliança Catalana, la nova formació de la líder d'extrema dreta independentista Sílvia Orriols, ha guanyat les eleccions a l'Ajuntament de Ripoll. Ha guanyat més del 30% dels vots, que li han donat 6 regidors, però no la majoria absoluta, que se situa en 9.

Ha estat una de les sorpreses d'aquesta nit electoral, juntament amb la forta caiguda de Junts, que fins ara ocupava l'alcaldia. Junts passa de 8 regidors el 2019 a 3.


Josep Anglada torna a l'Ajuntament de Vic

Som Identitaris, la formació amb què es presenta Josep Anglada a aquestes eleccions municipals obté dos regidors.

En aquesta població no tindran representació ni el Partit Popular ni Vox.
 

El Front Nacional de Catalunya guanya a la Masó, a l'Alt Camp

El Front Nacional de Catalunya guanya a la Masó, un petit poble de l'Alt Camp de 285 habitants. Aquesta formació d'extrema dreta independentista aconsegueix per primera vegada una alcaldia a Catalunya

L'FNC ha tret 4 regidors, amb 91 vots, un 55% del total, i ha derrotat la candidatura Endavant de Junts, que n'ha obtingut 3, amb 61 vots. La polarització d'aquestes eleccions al municipi ha mobilitzat la població que ha participat en un 75%.

Albert Camps, que fa 4 anys va sortir com a regidor per Junts, única formació que es presentava, ara serà el nou alcalde del municipi per FNC. 
 

Convergència i Unió, des del 2007, i Junts des del 2015, han governat el municipi, on sempre s'havia presentat una única candidatura, fins ara.
 

Ciutadans es queda amb 10 regidors a tot Catalunya

Patacada de Ciutadans arreu de Catalunya. Ciutadans, que en aquesta ocasió presentava candidatures a la meitat de poblacions que el 2019, finalment ha aconseguit només 10 regidors al conjunt del país i no tindrà representació a cap capital.

Anna Grau, la candidata de Ciutadans per Barcelona, queda, doncs, fora del consistori barceloní.

ARXIVAT A:
CsPSCPPVoxEleccions municipals 2023
Anar al contingut