Ripoll
Ripoll

Vox obté 3 regidors a Salt i el Front Nacional de Catalunya entra a Ripoll

Ripoll revalida l'alcaldia de Jordi Munell, de JxCat, i a Salt ERC continua liderant el consistori, amb Joan Viñas al capdavant

Actualitzat

Els resultats de les eleccions municipals a la demarcació de Girona han donat a Ripoll i Salt la representació de regidors de formacions xenòfobes com el Front Nacional de Catalunya i Vox.

Amb el 100% escrutat a la ciutat de Ripoll, capital del Ripollès, ha guanyat JuntsxCatalunya, i el seu alcalde, Jordi Munell, per la majoria però tot fa penar que revalidarà per tercera vegada l'alcaldia gràcies als 8 regidors amb què s'ha imposat a les eleccions.

 La nova candidata d'ERC, Nani Mora, que ha substituït Teresa Jordà, actual consellera d'Agricultura, ha quedat com a segona força política, però lluny, amb 3 regidors, seguits del PSC, també amb 3 regidors, 2 de la CUP, i ha entrat una de les dues candidatures xenòfobes que s'hi presentava, la del Front Nacional de Catalunya, amb 1 representant.

 

Dues formacions clarament xenòfobes

La ciutat que va patir la sacsejada de les detencions dels autors dels atemptats de l'agost del 2017 a Barcelona i Cambrils ha vist com s'han presentat dues candidatures clarament xenòfobes. El Front Nacional de Catalunya ha obtingut una regidora, Sílvia Orriols. El partit ha recuperat la sigla de l'antic Front Nacional de Catalunya, desaparegut fa dècades. Diuen que lluiten contra les polítiques repressives de l'Estat, i bona part de la seva aposta gira a l'entorn de la immigració, després dels atemptats de Barcelona: critiquen que s'hagi pagat psicòlegs als familiars dels terroristes.

Som Catalans, amb Ester Gallego, és l'altre partit xenòfob que ja es va presentar a les últimes municipals a Vic, amb la mateixa candidata. Ara ho fan per Ripoll, on han fet soroll els últims mesos demanant el tancament de la mesquita.

La resta de partits que es presenten, Junts, ERC, PSC i CUP, han firmat un pacte per aïllar-los i es comprometen a no acordar res amb ells.

 

A Salt, al Gironès, ERC manté la majoria, i amb gairebé el 100% escrutat, Jordi Viñas revalida l'alcaldia. Però destaca la irrupció de Vox al consistori, que obté 3 regidors, amb Sergi Fabri com a cap de llista.

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26M
Anar al contingut